sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Scoateți centura din Gai!”. Locuitorii cartierului au ieșit în stradă în semn de protest

  de Raluca Medeleanu | 20 ianuarie 2020, 11:05 AM | Știri Arad

  6

  Aproximativ 70 de persoane au ieșit duminică după-masă în stradă, în jurul orei 15:00, pentru a determina autoritățile locale să devieze traficul de pe actuala centură (parte a DN7) care străbate interiorul cartierului, drumul fiind străbătut de mii de vehicule care folosesc ruta pentru a ajunge către Nădlac.

  Oamenii s-au adunat la intersecția străzii Ștefan Tenețchi cu strada Dunării, echipați cu veste reflectorizante și cu pancarte, pentru a protesta împotriva centurii care trece prin zona rezidențială. Motivul principal de revoltă este numărul mare de accidente care se produc din cauza traficului mărit din zonă, zgomotul insuportabil și, mai ales, emisiile de noxe care amenință sănătatea celor care locuiesc acolo. Mai mult, protestatarii spun că traficul intens afectează atât deplasarea la serviciu a celor care lucrează în zona industrială N-V, cât și transporatorii arădeni.

  „Ca urmare a indiferenței cu care suntem tratați de către autorități, noi, locuitorii cartierului Gai, ieșim în strada pentru a le cere factorilor determinanți de la nivelul local cât și celor de la nivelul național, rezolvarea cât mai urgentă a problemei principale a zonei, centura rutieră. Sau mai bine spus, demararea procedurilor pentru proiectarea și executarea inelului de centură care deocamdată nu există decât prin articole de presă și în imaginația unora! Concret, nu s-a mișcat nici un deget pentru a transforma aceste zvonuri în realitate”, spune Flavius Dumitraș, inițiatorul principal al protestului.

  Printre mesajele notate pe pancartele cu care au venit oamenii la protest amintim „Primăria surdo-mută”, „siguranța copiilor”, „noi nu contăm”, „stop centura!”, „stop accidentelor!”.

  La fața locului au fost și echipaje ale IPJ Arad și cele ale Jandarmeriei Arad.

  (foto: Bogdan Drecin)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.