Se schimbă regulile după care se fac înmormântările celor care mor din cauza infectării cu coronavirus

  de Special Arad | 8 aprilie 2021, 1:28 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Regulile după care se fac înmormântările celor care decedează în timp din cauza infectării cu coronavirus se schimbă. Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a căzut de comun acord cu reprezentanții cultelor ca bolnavii să poată fi vizitați la spital de rude sau preoți. În ceea ce privește înmormântările, Voiculescu spune că niciodata morții nu ar fi trebuit predați familiei în saci, că legea nu prevedea așa ceva.

  „Va conține toate modificările solicitate de culte. Există un ordin vechi de un an de zile, e vorba de protejarea sănătății oamenilor. Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noua formă a ordinului. Vorbim de accesul preotului în spital, avem în vedere lucrul acesta și pentru aparținători. Cei care au nevoie de sprijin trebuie să îl primească.  Nu există nicio prevedere a ordinului de ministru că oanenii nu pot fi îmbrăcați. Sicriul va fi sigilat”, a declarat Voiculescu.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.