joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Se putea mai mult. UTA pierde pe terenul liderului și e la prima înfrângere după cinci etape

  de Lucian Dănilă | 2 aprilie 2018, 7:29 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Partida dintre liderul Dunăra Călărași și UTA ne-a arătat cât de slab este nivelul ligii secunde. UTA nu mai este demult o candidată la promovare, nu mai are nici forța din ultimele două sezoane la finalul cărora a pierdut la pas jocurile de baraj pentru Liga 1, dar chiar și așa a fost de multe ori peste liderul la zi din L2, Dunărea Călărași, o echipă care, așa cum arată, nu ar aduna zece puncte în Liga 1.

  Dunărea a luat conducerea aproape din startul jocului în urma unei faze la care defensiva arădeană a fost depășită total. Arădeanul Cipri Rus l-a depășit foarte ușor pe Lazăr în stânga careului, a centrat în faţa porţii, printre picioarele lui Roşca, acolo de unde Valentin Alexandru, scapat din marcaj, a pus latul din 4 metri şi a deschis scorul pe lângă Bodea. Era 1-0 din minutul 11. Părea un joc în care Dunărea se va distra cu echipa de tineri a lui Todea și Popa.

  Lucrurile nu au stat chiar așa. Petra a trimis un șut în bara laterală a celor de la Călărași, apoi Buia a executat foarte bine o lovitură liberă, respinsă de portarul Lungu. Totul se putea schimba în minutul 34, atunci când Dobrosavlevici l-a agățat în careu pe Buia, dar Hlistei a executat în afara porții penalty-ul!

  În loc de 1-1, avea să se facă 2-0. Cipri Rus, arădeanul care a decis barajul contra Dunării din urmă cu doi ani în favoarea echipei UTA, a făcut o piruetă în careu și l-a executat pe Bodea cu un șut de la 7 metri. Era ultimul minut al primei părți.

  După pauză aveam să asistăm la un joc anost. Dunărea ținea de avantajul de două goluri, iar UTA nu reușea să spargă defensiva adversă. Alexa l-a schimbat pe Rus, cel mai bun jucător al gazdelor, iar de la arădeni a ieșit Buia. Totuși, UTA a redus din diferență în minutul 75, atunci când Hlistei a pătruns pe partea stângă, a centrat în fața porții, iar Curtuiuș a fost mai rapid decât Manole și Lungu și a trimis la colțul scurt în poartă: 2-1.

  În ultimele minute nu s-a mai jucat nimic, mingile nici nu mai erau trimis în teren de copiii de mingi, iar Hlistei a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene în minutele de prelungiri.

  UTA a pierdut un meci pe care putea ușor să-l gestioneze altfel și se vede nevoită să tremure în continuare sub spectrul retrogradării, deși, credem noi, nu e cazul de asemenea griji. Este prima înfrângere după cinci etape, prima înfrângere de când Ionuț Popa a venit în funcția de director tehnic al clubului.

  DUNĂREA CĂLĂRAŞI – UTA ARAD    2-1 (2-0)

  Stadion: „Ion Comşa”

  Dunărea: C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Dobrosavlevici, Bg. Manole, Tomozei – Cr. Puşcaş, Sil. Pană – Al. Stoica (P. Iacob 85′), Val. Munteanu, Cip. Rus (C. Cristea 54′) – Val. Alexandru (Spehar 74′)

  Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Bg. Vasile, Mendy, Missi Mezu

  Antrenor: Dan Alexa

  UTA: Bodea – D. Lazăr, Markovic, Mih. Roşca, Prună (D. Toma 88′) – I. Tănase, Petra – Stahl (Sorato 71′), Buia (Jorza 65′), Hlistei – Curtuiuş (cpt.)

  Rezerve neutilizate: Barna – R. Iuga, A. Iuga, Dinculescu

  Director tehnic: Ionuţ Popa; Antrenor: Cristian Todea

  Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); Asistenţi: Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) şi Florin Liviu Burlacu (Urziceni).

  Eliminat: Cătălin Hlistei 90+3′ (cumul de cartonaşe galbene)

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.