„Un eșec dureros”… Gyuszi Balint trage un semnal de alarmă: „contrazic asta”

  de Lucian Dănilă | 2 December 2019, 11:26 AM | Sport

  0

  Gyuszi Balint a vorbit despre eșecul echipei pe care o antrenează, UTA, pe terenul formației Dunărea Călărași. Arena de la Dunăre este una total neprietenoasă cu UTA.

  Gruparea arădeană a pierdut la Călărași prima manșă a barajului pentru promovare, scor 1-3, după un meci în care scorul putea fi mult mai mare. UTA a întors atunci soarta calificării în retur, când a câștigat cu 4-1 după prelungiri. În următorul an, UTA a pierdut din nou la Călărași. A fost o victorie la limită pentru Dunărea prin golul fundașului Mardare.

  Ultimul meci pe care UTA l-a disputat la Călărași a fost acum doi ani, când gruparea arădeană a pierdut cu 2-0. Cel mai bun jucător al meciului a fost atunci chiar actualul căpitan al echipei UTA, Cipri Rus. Acesta a reușit un „assist” și un gol, el evoluând atunci pentru Dunărea, echipă cu care a reușit promovarea pe prima scenă sub conducerea lui Dan Alexa.

  Gyuszi Balint spune că eșecul de ieri de la Călărași este unul dureros și crede că UTA este departe de a fi favorită la lupta pentru promovare.

  Un eșec dureros… Chiar dacă, după aspectul jocului, am fi meritat măcar un punct, este foarte greu să scoți ceva dintr o astfel de deplasare dificilă, dacă nu reușești să marchezi. Din ultimele cinci deplasări am adus doar trei puncte, în ciuda faptului că, la fiecare meci, am avut trei-patru ocazii clare. Toată lumea spune despre UTA că este prima promovată, însă eu contrazic această afirmație, pentru că încă mai sunt multe puncte puse în joc și trebuie să fim mult mai responsabili în modul în care tratăm fiecare detaliu din joc”, spune Balint.

  Tehnicianul grupării arădene așteaptă o reacție a elevilor săi după acest eșec, reacție care trebuie să vină chiar duminică la derby-ul cu Petrolul.

  „Sper din tot sufletul ca toată lumea din vestiarul nostru să învețe din acest eșec, pentru că ne așteaptă un meci extrem de dificil duminica viitoare și suntem obligați să reacționăm, dacă vrem să obținem ceva de la meciul respectiv”, a încheiat Gyuszi Balint, conform uta-arad.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.