Se pregătește construirea unei replici a bustului lui Ioan Russu-Şirianu

  de Special Arad | 22 April 2016, 1:16 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Primăria municipiului Arad a întocmit un proiect de hotărâre ce vizează documentaţia pentru avizarea lucrărilor de intervenţie pentru realizarea unei replici a bustului lui Ioan Russu-Şirianu, în Piaţa George Enescu,  care să-l înlocuiască pe cel furat la începutul anului trecut.

  Bustul original al lui Ioan Russu-Şirianu a fost ridicat în perioada interbelică, pe Aleea Personalităţilor din Piaţa G. Enescu, care duce spre faleza Mureşului, alături de alte trei busturi din bronz ale unor mari personalităţi arădene. Ioan Russu-Şirianu a fost publicist, istoric, sociolog, politician și ziarist, unul din fruntaşii mişcării de emancipare naţională a românilor, vicepreşedinte al Partidului Naţional Român şi adept al activismului politic pentru câştigarea drepturilor românilor.

  Proiectul de hotărâre Nr.124/ 14.04.2016 privind aprobarea „Documentaţiei pentru Avizarea Lucrărilor de Intervenţie” a obiectivului de investiţie „Realizare şi montare replică bust Ioan Russu-Şirianu pe soclul existent în Piaţa George Enescu” va fi supus la vot în cadrul Ședinței Consiliului Local Municipal din data de 27 aprilie, care va avea loc la ora 14:00 în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.