duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „O infuzie de armonie în CLM”. Recital-surpriză de colinde, cu artiștii Filarmonicii și corul Liceului Baptist | Video

  de Tomck@t | 17 decembrie 2021, 3:56 PM | Știri Arad

  0

  Ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal a început într-un ton diferit, fără ca primarul sau consilierii să știe cu mult în prealabil de acest lucru. O parte din Corul și Orchestra Filarmonicii Arad, precum și o parte din Corul de copii al Liceului Teologic Baptist „Alexa Popovici”, au oferit reprezentanților administrației locale câteva momente artistice, interpretând colinde de Crăciun cu cca. 5 minute înainte de începerea ședinței.

  „A ieșit superb, a fost ceva excepțional. Toți consilierii au început să filmeze, să transmită live pe Facebook”, spune consilierul Cristian Galea, președintele ședinței, cel care a fost inițiatorul „cadoului muzical” interpretat de artiștii Filarmonicii. „Pentru că asta a fost, un cadou în preajma sărbătorilor și, totodată, am vrut să fie un fel de reconciliere între artiștii Filarmonicii și Primărie, pentru că nimănui nu-i priesc tensiunile din ultima perioadă. Mă bucur că artiștii Filarmonicii au fost receptivi la această intenție”, a mai spus consilierul Galea.

  După cum spunea un funcționar al Primăriei prezent în sală, a fost „o infuzie de armonie în CLM”.

  „Avem în această perioadă mai multe astfel de recitaluri, ca o inițiativă a artiștilor Filarmonicii, și am vrut să mergem să colindăm și la Primărie. Ne-a luat-o înainte Cristian Galea acum, care a vrut să facă o surpriză colegilor, dar ne bucurăm oricum că am avut această oportunitate, deoarece nu vrem să fim văzuți cu ostilitate, ci din contră, vrem să arătăm că artiștii Filarmonicii sunt deschiși spre dialog și spre frumos. Ne bucurăm că toți consilierii s-au arătat plăcut surprinși. Iar Sala Regele Ferdinand are o acustică extraordinară!”, ne-a spus Sergiu Bacoș, membru al Orchestrei Filarmonicii.

  A fost o pură întâmplare faptul că mini-recitalul artiștilor Filarmonicii a coincis cu surpriza muzicală oferită consilierilor, tot astăzi, și de către Corul Liceului Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad.

  „Am vrut să le urăm Sărbători fericite reprezentanților Primăriei și să transmitem un mesaj de bine în aceste vremuri grele. Îi mulțumim primarului și consilierilor că ne-au primit. Recital ar fi mult spus în cazul nostru, deoarece după noi au urmat artiștii profesioniști de la Filarmonică, dar chiar și așa, într-o formă mai restrânsă, sperăm că am reușit să oferim o surpriză plăcută în preajma Sfintelor Sărbători. Corul nostru funcționează de mai mult timp și are în componență cca. 60 de elevi, acum însă am fost prezenți cu un număr mai mic de copii, pentru că n-am vrut să-i deranjăm pe consilierii locali și, desigur, nici pe elevii care aveau teze la școală”, ne-a declarat directorul liceului, Ovidiu Mihăieș.

  De asemenea, consilierii locali au găsit pe mesele lor cadouri și din partea Centrului „Creativ” al Direcției de Asistență Socială Arad, pachețele cu decorațiuni handmade de Crăciun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.