luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Fără „dureri de cap”, Codrin Vlad a fost revocat din Consiliul de Administrație al Filarmonicii, ca să-i ia locul Antoanela Naaji

  de Tomck@t | 23 noiembrie 2021, 4:53 PM | Administraţie | Topic special

  2

  În cadrul ședinței CLM de astăzi, s-a votat și revocarea lui Codrin Dacian Vlad din Consiliul de Administrație al Filarmonicii, persoana propusă pentru a-i prelua locul fiind Antoanela Naaji din partea PNL, cea care, în urmă cu doar o lună și câteva săptămâni, pe 27 septembrie 2021, a fost înlocuită (temporar, se pare) de Codrin Dacian Vlad.

  Consilierul local din partea USR PLUS, Codrin Dacian Vlad, a anunțat acest proiect de hotărâre CLM încă de săptămâna trecută, într-o postare de Facebook, cu mențiunea „Probabil am deranjat prea mult, prea repede, probabil am fost prea implicat, comparativ cu predecesorii mei” (vezi postarea integrală aici).

  Au fost 14 voturi pentru revocarea lui Codrin Dacian Vlad și 12 voturi pentru repunerea în funcție a Antoanelei Naaji. Au fost prezenți 22 consilieri, iar două voturi au fost declarate nule.

  „Am încercat să stric un plan cincinal de a distruge Filarmonica”

  „Vorba lui Pavel: am dus lupta cea bună, dar din păcate politicul și rea-voința m-au adus în situația asta. Ipocrizia politicului face că cei care m-au votat acum două luni, acum au trecut în barca cealaltă și au simțit nevoia să voteze pe altcineva. Ironia politicului face că, la nivel național, PNL este preșul PSD-ului, iar la Arad PSD este preș în fața PNL-ului. Marea problemă a Filarmonicii, cea legată de management, cea legată de structura orchestrei, legată de posturile pe care nu s-au mai făcut angajări nu se rezolvă prin această schimbare, ci culmea, se acutizează. Pentru că s-a revenit la același status care a fost până acum. Din păcate, am supărat, am încercat să stric un plan cincinal de a distruge Filarmonica, de a ne transforma într-o comună cu un Cămin Cultural în care cântă, din când în când, câte un instrumentist sau câte un taraf. Poate că domnul primar nu știe, dar Orchestra Filarmonicii poate cânta și «Pușca și cureaua lată» dacă trebuie neapărat, dar nu cred că ăsta ar trebui să fie viitorul Filarmonicii. Sper că din scurtul meu mandat să fi învățat persoana care vine după mine și să încerce să îmbunătățească Filarmonica, nu să o ducă în mai rău” – a declarat pentru Special Arad consilierul local Codrin Dacian Vlad.

  De partea cealaltă, declarația Antoanelei Naaji a fost mult mai blajină, plină de dorințe și speranțe:

  „În primul rând, doresc să mulțumesc colegilor care mi-au acordat încrederea pentru a face parte din Consiliul de Administrație al Filarmonicii Arad. Sigur, cultura rămâne în continuare o prioritate a Administrației arădene, chiar dacă în aces moment prioritatea zero este sănătatea oamenilor și datorită acestui lucru bugetul și acțiunile noastre, în mod special, sunt orientate spre acest domeniu, al sănătății. Nu vom lăsa cultura deoparte. Sper ca, în continuare, împreună cu domnul director și cu reprezentantul Sindicatelor să reușim să facem cât mai multe pentru Filarmonică. Sper să avem un partener, cu care să putem dialoga, față de perioada în care am mai fost în consiliu și au fost puse numai bețe în roate. Îmi doresc ca viața culturală a Aradului să înflorească și voi face tot ceea ce este posibil pentru ca Filarmonica să rămână în continuare un simbol al Aradului, atât din punct de vedere al investițiilor făcute, dar mai ales a activității pe care o desfășoară” – a declarat pentru Special Arad consilierul local Antoanela Naaji.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Măi…drăguță,de ce nu l ai primit in „casa muzicii”pe acest „doamnă de fier a muzicii popo…lare”nu ai vrut sa con..fund..e lumea cu casa popo…lară?camin cultural,cum te citez?de ce a trebuit sa l inghesui pe Benone Sinulescu,aceasta „doamnă de fier „a poporului folclorist,facător de …minuni in dolari peste Atlantic?
   Ai bifat in viitor scăunelul de primăriț?vezi ca Bibi te mută ,daca i nevoie,la Cernăuți…sa dirijezi acolo…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.