Să ne bucurăm, așadar! UAV și UVVG au deschis noul an universitar împreună și au semnat un protocol de colaborare

  de Special Arad | 3 October 2016, 2:10 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  4

  Este pentru a doua oară când cele două Universități arădene, „Aurel Vlaicu” și „Vasile Goldiș”, deschid anul universitar împreună, dar este primul an în care colaborarea pe termen lung a devenit oficială. În cadrul ceremoniei de deschidere a noului an universitar (2016-2017), ce a avut loc luni dimineața la Sala Polivalentă, s-a semnat protocolul de colaborare între UAV și UVVG, respectiv Primăria Arad și Consiliul Județean Arad. 

  Protocolul de colaborare urmărește sporirea calității învățământului preuniversitar și academic al orașului, pentru a determina tinerii ca după finalizarea studiilor să opteze pentru un loc de muncă în domeniul studiat în Arad. La ceremonia de astăzi, în cadrul căreia s-a semnat actul, au luat cuvântul prof. univ. dr. Coralia Cotoraci (rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad), prof. univ. dr. Ramona Lile (rectorul Universității „Aurel Vlaicu” Arad), Î.P.S. Timotei Seviciu (Arhiepiscopul Aradului), Gheorghe Falcă (primarul Aradului), Iustin Cionca (președintele Consiliului Județean Arad), Claudius Mladin (Inspectorul Școlar General), Cosmin Pribac (prefectul județului Arad), Roxana Barna (președintele Ligii Studenților UAV) și Ionel Nati (președintele Ligii Studenților UVVG).

  „Ambele universități arădene au cifre de școlarizare de mii de locuri, iar oferta noastră combinată acoperă peste o duzină de domenii fundamentale pentru societatea românească, în contextul actual tot mai competitiv. Amprenta puternică lăsată de peste 98.000 de absovenți ai U.V.V.G. tinde să estompeze o realitate de care, însă, noi suntem deplin conștienți: universitatea este copilul unei fundații create pentru a genera premisele dezvoltării economice, sociale și culturale a Aradului. Fundația Universitară ”Vasile Goldiș” a fost și continuă să fie proiectul unei elite locale în care se regăseau personalități cu putere de decizie susținute de expertiza și angajamentul peren al celor mai importante instituții din oraș. După 26 de ani de viață academică, această legătură cu viața concitadinilor noștri este mai prezentă decât oricând. Universitatea simte că, alături de administrație și instituțiile cheie arădene trece de la adolescența dezvoltării impetuoase la etapa maturității, în care proiectele trebuie consolidate împreună cu partenerii locali, naționali și internaționali”, a punctat rectorul UVVG, prof.univ.dr. Coralia Cotoraci.

  „Întotdeauna începutul de an universitar este un moment special. Anul acesta am decis să acceptăm provocarea lansată de autorităţile locale şi judeţene pentru a marca începerea noului an academic împreună cu colegii noştri de la Universitatea de Vest  Vasile Goldiş. A fost un moment special pentru noi toţi şi mă bucur că împreună vom putea lupta pentru a transforma Aradul într-un centru universitar puternic. Şi pentru că eroii acestei zile au fost studenţii, vreau să le urez tuturor studenţilor arădeni mult succes în noul academic iar cadrelor didactice multă putere de muncă ” a punctat prof.univ.dr.Ramona Lile, rectorul UAV.

  În cadrul evenimentului, fostul rector al Universității „Aurel Vlaicu”, prof. univ. dr. Lizica Mihuț și fostul rector și actual președinte al Universității de vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, au primit medalia de Cetățean de Onoare al Aradului.

  Au fost prezenți sute de studenți, zeci de profesori și politicieni și o singură mascotă: bufnița UVVG.

  Gaudeamus igitur! („Să ne bucurăm, așadar”)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa ne explice rectorii cum de sint pline facultățile de arabi si italieni care nu VB o boaba romană? Cum promovează aia examenele? Chiar ne credeți prosti pe toti? Alo! Parchetul? Se aude? Sau sunteti preocupați de protestele colegilor, pt mărirea lefurilor?

   +16 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.