joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Claudius Mladin: „consider că este o eroare ce am primit de la Minister”. Acesta a contestat evaluarea

    de Raluca Medeleanu | 20 februarie 2018, 2:42 PM | Educaţie

    0

    Claudius Mladin se află printre cei șase inspectori școlari generali revocați de fostul ministru al educatiei Liviu Pop, repuși apoi în funcții de justiție și care au primit acum punctaje mici la evaluarea Ministerului Educatiei, astfel fiind din nou în punctul de a pierde poziția ocupată. Mladin se află în aceeași situație cu inspectorii generali școlari din județele Buzau, Mehedinti, Arad, Ialomita și Vrancea. Așa cum s-a întâmplat și în primul caz, inspectorii au fost anuntați de calificativele obținute tot prin fax, în 16 februarie (vineri) seara.

    Claudius Mladin a mers astăzi în audiență la București, la ministrul Educației, Valentin Popa, alături de inspectorii aflați în aceeași situație. Contactat de Special Arad, Mladin ne-a declarat că a depus o contestație, iar în termen de 10 zile Ministerul are obligația să îi răspundă, iar dacă va primi în aceste 3 zile și raportul, va face și pentru acesta contestație.
    „Am solicitat o audiență și am avut o întrevedere cu ministrul Educației Naționale și, în același timp, am depus și o contestație, conform metodologiei, în termen de trei zile de la primirea fișei de autoevaluare cu punctajul aferent. E complicat. Eu am primit doar o parte din ce a trebuit să primesc, conform metodologiei. Am primit doar fișa de evaluare, fără raportul sau adresa de înaintare care să-mi spună ce calificativ am primit. Conform metodologiei, trebuia să le primesc pe amândouă. Am depus acum contestație, iar în termen de 10 zile Ministerul ar rebui să-mi transmită răspuns. Contestația are evaluare și de plângere prealabilă pentru o eventuală acțiune în contencios administrativ dacă rezultatul reevaluării nu este conform dovezilor atașate la raportul meu argumentativ”, ne-a declarat Mladin.

    Până la soluționarea contestațiilor, Claudius Mladin rămâne în continuare pe funcția de inspector școlar general la ISJ Arad

    „Eu și toți ceilalți rămânem pe funcție. Trebuie să vină un ordin de ministru. Doar un ordin de ministru îmi spune că încetează contractul de management”. După cele 10 zile timp în care se face reevaluarea, probabil că urmează un termen până se eliberează sau nu un ordin de ministru. Poate la reevaluare, dacă calificativul trece de la nesatisfăcător la satisfăcător, metodologia prevede să rămân în funcție cu o evaluare la o perioadă de la 3 la 6 luni. Dacă calificativul e bine, înseamnă că rămân în funcție, dacă e foarte bine… e foarte bine. Eu oricum am atașat documente ale activității mele manageriale pe anul școlar 2016-2017 și la autoevaluare eu mi-am acordat un punctaj de 97 de puncte. Din evaluarea făcută de Minister a reieșit un punctaj de 68 de puncte. Eu personal consider că e o eroare în momentul de față, ceea ce am primit de la Minister. Adică nu pot să mă gândesc că poate fi o eroare umană, pentru că sunt sute de documente scanate și transmise Ministerului în termenul lunii august 2017”, a declarat pentru Special Arad Claudius Mladin.

    Menționăm că inspectorii școlari adjuncți din Arad (Nicolae Pellegrini și Anca Stoenescu) nu se află în această situație, întrucât au obținut calificativul „foarte bine”.

    Special Arad a cerut lămuriri directe și de la Ministerul Educației, însă momentan nu am primit răspuns la întrebările adresate. Vom reveni în momentul în care avem mai multe informații.

    –––

    În ceea ce privește ora târzie la care au ajuns mesajele prin fax și modul în care arată fișele de evaluare trimise de Minister, descrise ca ilegale de către inspectori, Adriana Oana Bucur, secretarul de stat de la Ministerul Educației, a afirmat că evaluările au fost trimise până la ora 14:00, doar că au întârziat din cauza unor probleme tehnice, iar că responsabilitatea fișelor revine comisiei care a realizat evaluarea. Aceasta ar fi respins acuzațiile de îndepărtare a inspectorilor pe motiv politic. „Dacă aveți posibilitatea să identificați apartenența politică, veți vedea că nu a fost un criteriu. Sunt de peste tot, nu cred că a fost un criteriu. Poate că acea comisie care a realizat evaluarea a constatat că nu sunt complete fișele de autoevaluare. Eu mă îndoiesc că a avut cineva ca și criteriu apartenența politică sau astfel de motive”, a declarat pentru HotNews.ro Adriana Oana Bucur.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.