Hopa-mitică în conducerea IȘJ Arad! Mladin, din nou demis din funcție. Stoenescu, din nou interimar

  de Raluca Medeleanu | 8 mai 2019, 6:38 PM | Administraţie | Topic special

  2

  Claudius Mladin s-a bătut în instanță cu Ministerul Educației în două procese. Procesul care viza calificativul pe activitatea managerială l-a câștigat definitiv și a fost pus înapoi în funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad în luna martie 2019. Acum însă, acesta se vede din nou în situația de a fi nevoit să părăsească funcția de conducere, căci a pierdut celălalt proces, pe demiterea din 2017, la care nu avea o sentință definitivă.

  Citește și „Rocada mare” la Inspectoratul Școlar Județean Arad. Claudius Mladin, repus în funcția de inspector general

  Deși inițial Mladin câștigase în prima instanță procesul pentru suspendarea demiterii din 2017, Ministerul Educației a făcut recurs la Înalta Curte de Casație, iar acum, Claudius Mladin s-a trezit cu un nou ordin de demitere din funcție.

  „Se invocă o decizie a Înaltei Curte de Casație și Justiție la care eu aveam o decizie favorabilă. La Înalta Curte, Ministerul a făcut recurs, dar între timp tot Ministerul m-a repus în funcție, fiindcă a pierdut procesul acela și era obligat să mă repună pe funcție și, în momentul de față, nu există o sentință definitivă pe demiterea domnului Liviu Pop, din 2017. Deși câștigasem în prima instanță, ei au făcut recurs, în 20 martie am avut termen, iar Înalta Curte mi-a dat dreptate, drept dovadă am fost repus în funcție, iar cauza respectivă era lipsită de obiect. Pronunțarea pe fond este în 2020, în luna noiembrie sau decembrie”, ne-a spus Claudius Mladin.

  Acesta a criticat Ministerul Educației cum că își permite „să fie mai presus de lege”, căci i-a trimis ordinul de demitere în ciuda faptului că există un proces pe rol care nu este definitiv și în lipsa unei sentințe executorii. „Până în 2020, procesul este pe fond, iar până atunci Ministerul nu ar putea să emită niciun fel de ordin. Cât de curând voi depune un dosar în contencios la Curtea de Apel”, a declarat Claudius Mladin pentru Special Arad.

  La ora actuală, Anca Stoenescu ocupă din nou funcția de inspector școlar general interimar, prin delegare de 60 de zile.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domnu Mladin, trebuie să te împaci cu ideea că trăiești în România, unde legea nu se aplică în litera ei, ci în interpretarea ei. Numai la noi se-ntâmplă ca o primă instanță să-ți admită acțiunea sub toate aspectele ei, iar instanța de recurs să ți-o respingă în totalitate! Numai la noi se-ntâmplă ca, în baza acelorași documente de la dosar, o instanță să spună că, spre exemplu, ,,obiectul ăsta este alb în totalitate”, iar o altă instanță ,,că este negru în totalitate”!?. N-am crezut când cineva, în urmă cu câțiva ani, mi-a spus că ,, în România procesele nu se câștigă în sala de judecată”, dar de ceva vreme m-am convins că a avut mare dreptate!. Și m-am mai convins că totul este controlat politic. Dacă cei de la guvernare nu te mai vor, te bați cu morile de vânt! Sfatul meu: Dacă ai putere, luptă-te cu ei ,,pană-n pânzele albe”, cel puțin să nu-ți poți reproșa că n-ai încercat toate mijloacele posibile, dar, în același timp, protejează-ți familia și sănătatea, că dacă n-o faci tu nimeni n-o va face! Iți doresc succes!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.