sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  „Rocada mare” la Inspectoratul Școlar Județean Arad. Claudius Mladin, repus în funcția de inspector general

  de Raluca Medeleanu | 5 martie 2019, 10:17 AM | Educaţie

  1

  Fostul inspector școlar general al județului Arad, Claudius Mladin, a fost repus în funcție începând de ieri, acesta câștigând definitiv procesul pe care l-a avut cu Ministerul Educației.

  „Rocada mică” s-a „consumat” în octombrie 2018, când judecătorii decideau suspendarea ordinului dat de Ministerul Educației Naționale prin care Claudius Mladin a fost înlăturat din conducerea ISJ Arad, iar atunci soluția fusese teoretic provizorie, până la pronunțarea instanței de fond asupra legalității ordinului. Următoarele luni de zile, Inspectoratul Școlar Județean Arad a fost condus, tot interimar, de Anca Stoenescu, cea care ieri însă a fost nevoită să-i cedeze funcția lui Claudius Mladin care a câștigat procesul la Curtea de Apel din Timișoara.

  Claudius Mladin ne-a declarat că prima zi a fost o zi plină. A avut o audiență cu mai mulți părinți de la Lipova, a participat la Colegiul Profesoral și a avut mai multe întâlniri cu reprezentanții inspectoralului, familiarizându-se cu problemele stringente ale instituției. Astăzi, va participa la o ședință cu directorii.

  „M-am întors la muncă, sunt alături de colegii mei pentru tot ceea ce înseamnă bunul mers al sistemului de educație la nivelul municipiului și județului Arad, avem atâtea probleme la etapă pentru care trebuie să ne organizăm, pentru a fi alături de părinți, de profesori și de elevi… În mare, problemele le cunosc, important e să ne aducem fiecare contribuția la creșterea calității învățământului”., ne-a spus acesta.

  Despre cât va dura ocuparea aceastei funcții, Claudius Mladin ne-a declarat că mandatul său mai durează un an, potrivit contractului de management, „încerc să-mi duc contractul până la capăt. Ce se va întâmpla mai departe, nu am de unde să știu”.

  În ceea ce privește relația colegială pe care o are cu Anca Stoenescu, Mladin ne-a declarat că nu are și nu a avut niciodată vreo problemă.

  „Ea a preluat atribuțiile de inspector școlar general în perioada respectivă, eu nu am nicio problemă și nici nu o să am vreo problemă cu nimeni din Inspectoratul Școlar. În cei 6 ani, cred că am făcut echipă și am colaborat corespunzător cu toți cei care au fost acolo”, ne-a spus Claudius Mladin.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.