miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Rusia deschide o anchetă în care îl acuză pe ministrul ucrainean al Apărării de genocid

  de Special Arad | 2 octombrie 2014, 1:04 PM | Internaţional

  0

  Rusia a anunţat joi deschiderea unei anchete împotriva ministrului ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, acuzat de genocid asupra populaţiei rusofone din estul Ucrainei.

  „O anchetă a fost deschisă împotriva ministrului ucrainean al Apărării Valeri Gheletei (…) pentru organizare de crime, recurgere la metode şi mijloace de război interzise şi genocid”, a indicat Comitetul rus de anchetă, într-un comunicat citat de Mediafax.

  Ancheta îi vizează de asemenea pe şeful Statului Major ucrainean, Viktor Mujenko, pe comandantul Brigăzii 25 a Forţelor armate ucrainene, Oleg Mikas, precum şi alţi militari ucraineni de rang înalt, potrivit comunicatului.

  Rusia îi acuză pe Valeri Gheletei şi pe ceilalţi militari că „au dat ordine vizând eliminarea totală a populaţiei rusofone de pe teritoriile republicilor autoproclamate Lugansk şi Doneţk”, fiefuri ale rebelilor proruşi din estul Ucrainei, precizează comitetul.

  Acest anunţ intervine la o zi după inculparea în Rusia a unui soldat din forţele speciale ucrainene, Serghei Litvinov, pentru „uciderea unor civili” în estul Ucrainei. Autorităţile ruse au afirmat că acest soldat nu a fost arestat în Ucraina şi transferat în Rusia, ci s-a predat de bună voie în Rusia, potrivit Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.