miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Aproape 200 de persoane de origine poloneză, evacuate din estul separatist al Ucrainei

  de Special Arad | 12 ianuarie 2015, 9:56 AM | Internaţional

  0

  Guvernul polonez a început duminică repatrierea a aproape 200 de persoane de origine poloneză din estul Ucrainei, devastat de nouă luni de confruntări armate între forţele ucrainene şi separatişti proruşi, a anunţat ministrul de Externe.

  „Evacuarea acestor persoane din regiunea Doneţk a intrat într-o fază decisivă. Convoiul a fost protejat de către armata ucraineană. Toate aceste persoane se află de-acum la un hotel din Harkov (oraş aflat sub autoritatea Guvernului ucrainean). În prezent, pregătim documentele necesare pentru călătoria lor”, a declarat Konrad Pawlik.

  Aceste persoane de origine poloneză, în principal familii cu copii şi care trăiesc în zone aflate sub controlul separatiştilor proruşi, urmează să ajungă în Polonia „în zilele următoare” a precizat ministrul, fără să ofere detalii suplimentare, din motive de securitate.

  Contactate de AFP, autorităţile de la Harkov nu au dorit să comenteze această informaţie.

  Conflictul din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 4.700 de morţi, începând din aprilie 2014.

  Sursa: Mediafax.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.