România a depășit pragul de 1000 de îmbolnăviri cu coronavirus. La Arad, în centrele de carantină se află 100 de persoane suspectate

  de Special Arad | 26 martie 2020, 2:04 PM | Coronavirus | Naţional | Știri Arad

  0

  Comunicat al Grupului de Comunicare Strategică. La nivelul Județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 100 de persoane. Totodată precizăm că numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de 14 zile de carantină este de 80. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1413, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 310.

  În ultimele 24 de ore, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad a aplicat 28 de amenzi contravenționale, în valoare de 4850 lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19., referitoare la restricțiile de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, aplicabile pe tot parcursul zilei. De asemenea, în același interval de timp, polițiștii arădeni au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare de 82.600 de lei. Au fost verificate 1.359 de persoane aflate în autoizolare și 42 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate. Nu au fost întocmite dosare penale noi.

  *
  Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!


  Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

  Numărul de decese se ridică la ora actuală la 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, care au fost internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.