duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Regulile pentru derularea tratamentului balnear pe durata pandemiei, publicate în Monitorul Oficial

  de Special Arad | 13 iunie 2020, 9:18 AM | Coronavirus | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ (foto: dodotravel.ro)

  Ordinul emis de Ministerul Sanatatii care cuprinde regulile pentru derularea tratamentului balnear pe durata pandemiei a fost publicat in Monitorul Oficial. Pacientii trebuie sa-si faca programare, prin mijloace de comunicare la distanta, si vor fi supusi triajului epidemiologic. Ordinul prevede reguli pentru triajul pacientilor, pentru accesul in bazele de tratament, cu si fara paturi, dar si reguli generale pentru unitati si personal.

  Ordinul publicat, sambata, in Monitorul Oficial prevede un triaj initial al pacientilor si un triaj epidemiologic.

  Pacientii trebuie sa se programeze prin mijloace de comunicare la distanta – e-mail, telefon – si inca din momentul respectiv se face un triaj initial.

  Acesta consta in incadrarea pacientilor in una dintre cele patru categorii stabilite de catre Autoritatea Nationala de Management al Calitatii Sanatatii: Grupa 1 – pacient asimptomatic fara contact cu vreo persoana cu afectiuni virale, dar facand parte din grupa de risc, Grupa 2 – pacient asimptomatic fara contact cu persoane simptomatice, Grupa 3 – pacient asimptomatic, dar care a intrat in contact cu o persoana diagnosticata cu coronavirus sau Grupa 4 – pacient diagnosticat cu coronavirus.

  Vot fi primiti la tratament balnear doar pacientii din primele doua categorii, iar la prezentarea in unitate se face triaj epidemiologic, constand in masurarea temperaturii. Pacientii vor completa o declaratie pe proprie raspundere referitoare la coronavirus si sunt obligati sa poarte masca de protectie si protectie pentru incaltaminte.

  Citește continuarea pe Ziare.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.