marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  3 lucruri esențiale în baia ta

  de - | 8 iunie 2023, 6:16 PM | Advertorial

  0

  Baia este o cameră cu o importanță mare în casa noastră, deși poate la o privire de ansamblu nu îi acordăm chiar atâta atenție. Dar este locul unde ne relaxăm cu un duș sau o baie caldă după o zi lungă la serviciu și locul în care ne începem zilele, în care petrecem timp cu noi și ne încărcăm cu energie. Și tocmai de aceea, este esențial să îți creezi o baie în care să te simți foarte bine și confortabil și să o decorezi în așa fel încât atunci când pășești în ea să te bucure fiecare detaliu din fiecare colțișor.

  Dacă ești în căutare de lucruri care să compună viitoarea ta baie, am pus în acest articol o serie de lucruri esențiale pe care trebuie să le bifezi atunci când îți decorezi noua ta baie. Magazinele de mobilă sunt pline cu tot felul de obiecte, separate sau la seturi de mobilă baie așa că știm că poate deveni copleșitor să faci alegeri potrivite pentru tine și gusturile tale.

  Hai să vedem care sunt cele trei lucruri la care este nevoie să acorzi atenție pentru baia ta:

  Stilul de design

  Ca să te simți bine de fiecare dată când pășești în baia ta, stilul de design este foarte importat. Acesta dictează armonia din baie. Iar ca să obții acest efect de armonie este nevoie să alegi obiecte care să se potrivească bine împreună, atât ca model dar cât și în ceea ce privește culorile. De exemplu, poți opta pentru un stil rustic, foarte confortabil vizual și ca stare de spirit. Acest stil este definit de materiale naturale: lemn, bambus, fibre din in și bumbac. Se potrivește foarte bine cu pereți cât mai simpli, albi și cu câteva plante ca decor. Dacă îți plac lucrurile simple în viață, stilul care te va face fericit va fi cel minimalist. Așa că alege obiecte cât mai simple ca design, cu linii drepte și fără multe detalii și culori cât mai neutre.

  Poți obține un super efect dacă folosești ca decor o oglindă baie mai atipică. Dacă, însă, îți plac combinațiile extraordinare, eventual inspirate din trecut, înseamnă că stilul tău este spre retro și atunci îți recomandăm să mergi pe culori mai închise la mobilă și pereți. Asta te va ajuta să obții stilul dorit. Caz în care poți aduce echilibru în încăpere cu niște corpuri de iluminat care să emită lumină în culori mai calde. Doar să fii atent pentru că e nevoie să alegi corpuri de iluminat speciale pentru baie, care să reziste bine în condiții de umiditate și căldură. Poți combate efectele umezelii dacă alegi ventilatoare baie.

  Mobilierul

  Bun, acum că ai stabilit bine stilul pe care îl dorești hai să trecem la mobila pentru baie. Și e bine să pornești căutările în funcție de spațiu disponibil și de nevoile tale din baie. De exemplu, dacă nu ai mult spațiu nici în baie, nici în casă, alege obiecte de mobilier cu spații de depozitare încorporate unde îți poți pune produsele de care ai nevoie în baia ta.

  O atenție sporită trebuie să acorzi și materialelor pe care le alegi. Așa cum spuneam mai devreme despre corpurile de iluminat, că trebuie să reziste în condițiile speciale din baia ta, la fel se pune problema și când vine vorba despre mobilă. Ai nevoie de o mobilă dintr-un material rezistent precum lemnul special tratat pentru baie sau MDF. Mergi în magazine să vezi diferitele opțiuni și ce ți se potrivește mai bine.

  Accesoriile

  Ca să realizezi stilul dorit mai există un aspect esențial în baia ta: accesoriile. O idee bună este să decorezi cu plante cărora le place umezeala, de exemplu cu fire de bambus. Dar cea mai comună piesă de decor este o oglindă baie. Există atât de multe opțiuni pe piață încât nu ai cum să nu alegi ceva cu care să îți aduci baia la următorul nivel. Pentru că o oglindă baie are puterea să schimbe aspectul întregii încăperi, să schimbe lumina și să creeze chiar și iluzia de mai mult spațiu. Și aici îți recomandăm să alegi în funcție de stil și propriile nevoi. Dacă ai baia mică, ia-ți o oglindă in baie care are spațiu de depozitare încorporat. Dacă vrei mai multă lumină, caută un model care să aibă lumini led încorporate.

  Ultimul nostru sfat este să mergi în magazine și să vezi clar care este oferta, cum arată și se simt materialele, dar să te și inspiri din diverse idei de design din showroomurile de mobilă. Apoi vei avea o idee mai clară despre piesele dorite din baia ta și le poți căuta separat, eventual chiar și online. Astfel, te asiguri că vei obține și cel mai bun preț, pentru că știm bine că o astfel de schimbare în casa ta este o schimbare pe care o vei simți și în bugetul sau economiile tale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.