marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum să alegeți dulapurile de baie

  de Special Arad | 11 februarie 2022, 10:49 AM | Advertorial

  0

  Dacă nu aveți o diplomă în design, remodelarea băii casei dvs. poate fi o perspectivă copleșitoare. În plus față de alegerea unor caracteristici precum cada, dușul și chiuveta, dulapurile de baie vor juca un rol important în noul spațiu.

  Atunci când alegeți dulapuri de baie, este important să selectați ceva care să satisfacă atât nevoile stilului dvs. de viață, cât și preferințele dvs. de design. Indiferent dacă plănuiți o casă nouă sau ați decis să renovați, achiziționarea și instalarea dulapurilor de baie este o întreprindere costisitoare.

  Asigurați-vă că dulapurile de baie se potrivesc cu aspectul, senzația și designul spațiului, folosind culoarea și textura în avantajul dvs.

  Culoare

  Culoarea în baie este de o importanță supremă. Iată câteva sfaturi pe care să le aveți în vedere atunci când vă uitați la culorile unui dulap de baie:

  •  Reguli de bază. Dulapurile de culoare mai deschisă vor reflecta lumina. În general, acestea vor ajuta ca spațiul să pară mai mare – un ajutor imens pentru băile mici și întunecate – și aerisit. Pe de altă parte, un dulap de baie de culoare închisă va absorbi lumina, creând un spațiu cu aspect mai mic.
  •  Culori care contrastează. Dacă aveți o baie mare, nu vă fie teamă să alegeți o culoare de dulap de baie care să contrasteze culoarea peretelui, de exemplu, Aceasta va sparge spațiul expansiv. Dacă vreți să faceți o baie mai mică să pară mai mare, totuși, mergeți cu culori similare. Aceasta va unifica aspectul camerei.
  •  Culorile calde și pastelate joacă un rol specific. Ele reflectă lumina, iar dulapul va părea că este mai aproape de privitor, dar și mai mare. Aceste culori calde pot fi folosite alături de alb, ceea ce va compensa impactul culorii dulapului.
  •  Culorile reci fac contrariul. Ele vor face ca dulapul să pară că se retrage în cameră, creând un spațiu mai extins.
  •  Lumina naturală face legea. Dacă aveți norocul de a avea o fereastră în baie, va trebui să respectați regulile luminii naturale. Lumina care vine dinspre vest și sud va fi caldă, în timp ce lumina care vine dinspre est și nord va fi rece. În ambele cazuri, lumina poate completa sau contrasta cu orice mobilier de baie.

  Textura

  Țineți cont de aceste reguli de textură, atunci când vă alegeți dulapurile:

  •  Chiar și o textură netedă este tot o textură. Puteți să vă jucați cu textura în baie, compensând un dulap de baie neted cu elemente decorative care adaugă textură.
  •  Pe de altă parte, instalați un dulap de toaletă cu textură spectaculoasă, care să fie înconjurat de elemente mai puțin pretențioase.
  •  O cadă de baie va acționa ca o textură netedă, pentru că, în mod natural, trebuie să fie ușor de curățat și să reziste la apă. Prin urmare, suprafețele sale vor fi netede și dure.
  •  Puteți contrasta elementele netede prin utilizarea dulapurilor, podelelor sau pereților cu finisaj mat.
  •  Optați pentru finisaje cu textură netedă în jurul băii, inclusiv în cazul dulapurilor, iar apoi folosiți elemente decorative precum covoarele pentru a aduce textura.
  •  Textura și modelul merg mână în mână. De exemplu, dulapurile din stejar de deasupra chiuvetei cu o granulație pronunțată reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga textură spațiului.
  •  Optați pentru o textură atenuată cu dulapuri din arțar, care au o granulație mai fină decât stejarul. Alternativ, puteți alege dulapuri de baie care sunt antichizate sau care au un finisaj fals, pentru a aduce o textură care să aibă mai mult model decât un dulap de baie vopsit într-o culoare solidă.
  •  Cu cât mai multă textură, cu atât mai puțin spațiu. Țineți cont de faptul că, pe măsură ce adăugați textură în cameră, va crește ceea ce se întâmplă vizual în spațiu. Asta înseamnă că va părea mai aglomerat și va face camera să pară mai mică. Alegeți cu grijă unde să faceți o declarație cu textură.

  Jocul cu culoarea și textura vă poate ajuta să faceți o declarație dramatică în baie. Reglați-o puțin și aceste elemente pot spori căldura și atractivitatea camerei. Pentru cele mai bune rezultate, lucrați cu un designer pentru a vă asigura că faceți alegeri de culoare și textură care au sens.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.