vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Reabilitarea Cetății Ineului, întârziată de lipsa unui aviz de la Cultură (galerie foto)

    de Raluca Medeleanu | 9 septembrie 2021, 7:45 AM | Știri Arad | Topic special

    0

    La începutul anului, Primăria Ineu ne declara cu speranță că lucrările de reabilitare a Cetății Ineului, un important obiectiv turistic al județului, vor începe cel târziu în luna mai, pe atunci fiind în așteptarea obținerii tuturor avizelor pentru a putea începe șantierul propriu-zis. De atunci însă au trecut luni și luni, iar la cetate nu am observat nicio mișcare. Dorind să aflăm care este motivul acestor întârzieri, l-am contactat din nou pe primarul Călin Abrudan care ne-a explicat că motivul are de a face cu faptul că au primit negație la avizul de la Cultură, dar că în afară de acela, au toate documentele pregătite.

    L-am întrebat care este motivul pentru acest refuz, iar primarul Abrudan ne-a explicat că este vorba de anumite intervenții asupra unor elemente ale imobilului cu care specialiștii de la Cultură nu au fost de acord, de exemplu în proiectul tehnic ar fi fost prevăzută demolarea unor stâlpi distruși, „dar ei nefiind la fața locului, nu își dau seama cât de deteriorați sunt de fapt acei stâlpi”, ne-a explicat Călin Abrudan.

    Cu toate acestea, primarul speră că în octombrie constructorul să poată totuși să se apuce de treabă.

    „Noi de 6 luni suntem în avizare. Stăm cu banii în cont, că am făcut solicitare să avem banii în cont – că ne-am luat dupa DALI (documentația tehnico-economică, n.red.), dar nu pot da banii că nu am autorizație de construcție…
    Sperăm că în octombrie să începem lucrul, că de hartii ne-am săturat! Una peste alta, au aparut și scumpirile la materialele de construcții, dar găsim o soluție! Nu ne lăsăm! E proiectul nostru de suflet și vom face tot posibilul! Numai să obținem avizul…”
    , ne-a spus Călin Abrudan.

    Reamintim că firma care a câștigat contractul pentru realizarea proiectului tehnic este Graphic Space SRL din Timișoara, iar cea care a câștigat efectuarea lucrărilor este Tehnodomus SRL, valoarea totală a contractului, incluzând plata ambelor firme, se ridică la 18.972.671.13 lei (aproximativ 3,9 milioane euro). Investiția se realizează din fonduri europene.

    Ultima reabilitare a cetății s-a realizat între anii 1975-1976, când s-au construit și anexe, fiind transformată pe atunci într-o școală.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.