După o întârziere de un an, Cetatea Ineului trece în sfârșit la reabilitat

  de Raluca Medeleanu | 17 May 2022, 7:42 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Primarul Călin Abrudan a anunțat că lucrările de reabilitare a cetății Ineu pot în sfârșit să înceapă!

  Reabilitarea cetății Ineu, deși trebuia să înceapă în mai 2021, a avut parte de întârzieri cauzate din lipsa unui aviz de la Ministerul Culturii, cetatea fiind încadrată drept „monument istoric”. Primarul Abrudan ne explica în septembrie 2021 că refuzul emiterii avizului avea legătură cu anumite intervenții asupra unor elemente ale imobilului cu care specialiștii de la Cultură nu au fost de acord, de exemplu în proiectul tehnic ar fi fost prevăzută demolarea unor stâlpi distruși, „dar ei nefiind la fața locului, nu își dau seama cât de deteriorați sunt de fapt acei stâlpi”, ne-a spus Călin Abrudan, în 9 septembrie.

  Pentru a rezolva aceste probleme, se pare că a fost nevoie chiar de schimbarea proiectului, iar astăzi primarul Călin Abrudan a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook că Ministerul Culturii a semnat în sfârșit avizele necesare și lucrările de reabilitare pot începe.

  Firma care a câștigat licitația pentru realizarea reabilitării este Tehnodomus SRL, valoarea totală a contractului fiind aproximativ 3,9 milioane euro, investiția realizându-se din fonduri europene.

   

  Citește și: Reabilitarea Cetății Ineului, întârziată de lipsa unui aviz de la Cultură (galerie foto) – Special Arad 

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Și Bibart se plânge la emisiunea radio ca pt cetatea Aradului nu știe nici o sursă de finanțare europeană.
   Cand tot pt același obictiv in urmă cu 2 luni colegul lui de partid Sergiu Bilcea dă comunicat de presă ca există finanțare pt cetate in Traseul Cetăților finanțare europeană care asigură reabilitarea a 30 cetăți in toata țară.
   Ori Bibart rostește o placă stricată ori nu comunică deloc in cadrul aceluiași partid.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.