Update Raport oficial: Încă două decese ale unor români îmbolnăviți cu noul coronavirus

  de Special Arad | 29 martie 2020, 1:09 PM | Coronavirus | Naţional | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Raportul oficial al Grupului de Comunicare Strategică anunță încă două decese corelate cu virusul Covid19. Bilanțul național indică acum numărul 40.

  Deces 39

  Bărbat, 71 ani, județul Suceava (contact cu o persoana care a revenit din Austria). În data de 25.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca. Rezultatul testarii din data de 26.03.2020 a fost pozitiv.

  Data deces: 29.03.2020 – Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca,
  Secția ATI.

  Patologie preexistenta: Tumora neuroendocrina. HTA. Anevrism de aorta.

  Deces 40

  Tânăra, 27 ani cu domiciliul în județul Botoșani . În data de 22.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi. Rezultatul testării din data de 23.03.2020 a fost pozitiv.

  Data deces: 29.03.2020 – Spitalul Boli Infectioase Iasi

  Patologie preexistenta: Diabet zaharat tip I decompensat.

  Update

  La nivelul Județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 139 de persoane. Totodată precizăm că numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 137. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1702, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 460.
  Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, poliţiştii arădeni au verificat 1467 de persoane şi 40 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor de autoizolare la domiciliu sau a restricţiilor de circulaţie instituite prin Ordonanța Militară nr. 3 a Ministrului Afacerilor Interne. Urmare a acestor verificări, poliţiştii arădeni au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat restricțiile de circulație, în valoare totală de 41.000 lei.
  Jandarmii arădeni au aplicat în acelaşi interval un număr de 43 sancțiuni contraventionale, în valoare de 25.100 lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație. Aceştia au întocmit şi acte de sesizare, necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal, pe numele unei femei de 35 de ani care locuieşte fără forme legale într-o localitate din Judeţul Arad. Femeia a fost depistată de jandarmi în afara locuinței, deși aceasta era obligată să rămână în autoizolare pe o perioadă de 14 zile, deoarece s-a întors recent în ţară. Drept urmare, a fost însoţită spre un centru de carantină din Judeţul Arad, unde va rămâne pentru următoarele 14 zile.
  În perioada 27.03.2020-28.03.2020 poliţiştii locali din Municipiul Arad au aplicat de asemenea amenzi în valoare totală de 4700 lei, persoanelor care nu au respectat prevederile privind Ordonanţa Militară nr. 3 a Ministrului Afacerilor Interne. În activităţile privind verificarea respectării prevederilor O.M. 3 au fost implicaţi 46 de poliţişti locali.
  *
  Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.