joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Rafila despre unele aberații legate de amenzi: „Cei care fac mișcare în aer liber, de unii singuri, nu pun în pericol sănătatea nimănui”

  de - | 12 mai 2020, 12:45 PM | Naţional

  2

  Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie vine cu acuzații la adresa oamenilor legii, după ce CCR a decis că amenzile aplicate în baza ordonanțelor emise în stare de urgență nu sunt constituționale. Acesta spune că e aberant ca oamenii care fac mișcare de unii singuri să fie legitimați și verificați, întrucât aceștia nu pun în pericol sănătatea nimănui, scrie ziarulunirea.ro.

  „O să vă dau un exemplu care pe mine m-a deranjat. Toată lumea discuta despre amenzi. Am văzut cazuri în care cineva care mergea cu bicicleta, singur, a fost oprit și legitimat să se vadă dacă are legitimația asupra lui. Când faci acest lucru, trebuie să-ți pui problema dacă există vreun pericol asupra sănătății publice prin activitatea omului respectiv.

  Noi trebuie să adaptăm măsurile pe care le luăm pentru ca toată lumea să înțeleagă ce înseamnă un pericol asupra sănătății publice”, a explicat medicul Alexandru Rafila.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Stimate dl dr Rafila, aveți pretenții mult prea mari vizavii de inteligența celor cărora vă adresați. Din păcate creierul acestora este de furnică și să judece fiecare situație în parte dintr-o perspectivă legată direct de spiritul legii, este peste puterea lor de analiză. Pentru ei, niște roboței simpli, este mai ușor să nu facă nici o diferență între situațiile întâlnite pe teren, ci doar să respecte „Planul de Amenzi impus”. Vă rog să mă credeți că vă pierdeți vremea cu sistemul opresiv, milițienesc din România. „EI” știu mai bine ce trebuie făcut și-i doare în „paișpe” și de decizia CCR, după cum se vede. De ce să facă ei ce trebuie, când pot face ce vor ei, că doar nu le face nimeni nimic. Orice comentariu este de prisos și uneori nu face decât să-l intepreteze ca o agresiune verbală și te iau pe sus la secție. Și atunci să vezi complicații. Sunt o armată de trântori, ce încasează o mare parte a salariilor bugetare, dar care mai rar te surprind cu câte o acțiune îndreptățită și cu logică. Pentru ei noi toți cetățenii suntem la grămadă o gloată de „infractori proști”. Dar când trebuie să amendeze un politician local, abuzator de lege, că este în trafic și conduce ca un golan, ori că injură și amenință un cetățean care nu sa dat la oparte din calea lui, atunci … ori se uită în altă direcție și „nu am văzut nimic”, ori dintr-o dată au treabă în altă locație, în mare grabă. Asta este realitatea! Fiecare este pe cont propriu în România „democrată”.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.