joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Raed Arafat: „Dacă crește procentul celor vaccinați până la 1 iunie, se poate discuta despre măsurile de revenire la normalitate”

  de Special Arad | 1 mai 2021, 9:36 AM | Naţional

  0

  Relaxarea restricţiilor începând cu data de 1 iunie va depinde de rata de vaccinare. Astfel, măsurile de relaxare ar putea fi luate după ce se va ajunge la un procent de 30% din populaţia României vaccinată anti-COVID.

  Fără discuţie, dacă ajungem la 30% din populaţie vaccinată cu ambele doze, deja unele măsuri vor fi luate. Aţi văzut că şi în Israel, la 30% populaţie vaccinată, a fost un impact foarte serios pe numărul cazurilor. Când ajungem la cifra de 60% din populaţie vaccinată, şi sperăm să ajungem la acest procent, atunci se pot lua măsuri suplimentare”, a declarat Raed Arafat într-o intervenţie la Digi 24.

   

  Revenirea la normalitate şi măsurile de relaxare vor putea fi luate treptat, în etape

  Dacă o să continuăm să administrăm vaccinul şi creşte procentul celor vaccinaţi până la 1 iunie, e clar că se poate începe discuţia despre introducerea unor măsuri de revenire cât mai aproape de normalitate”, a spus Arafat.

  Astfel, cu cât creşte procentul şi numărul celor vaccinaţi, cu atât pot fi luate mai multe măsuri de relaxare şi de revenire la normalitate, a spus Arafat.

   

  Măsurile de relaxare ar putea fi luate zonal

  Nu pot exclude acest lucru. E posibil să se ajungă la astfel de abordare. E o variantă la care toată lumea se gândeşte. Aşa cum restricţiile sunt zonale, inclusiv unele măsuri de relaxare pot fi zonale, de ce nu? Trebuie însă discutat şi luată o decizie finală”, a spus Arafat.

  Şeful DSU a precizat că adoptarea unor măsuri de relaxare de la 1 iunie, în funcţie de scăderea cazurilor noi de COVID şi sporirea numărului de persoane vaccinate în România „devine foarte plauzibilă”.

   

  Susă Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.