joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Radu, un Crișan sosit în Crișana pentru a pune UTA pe harta Ligii 1

  de Lucian Dănilă | 16 ianuarie 2020, 3:11 PM | Recomandările editorilor | Sport

  3

  A fost sărăcie în ceea ce privește lista jucătorilor pe care i-a transferat UTA în această iarnă. Practic, ultimul venit în curtea Bătrânei Doamne este Sophiane Jebari, jucător care a semnat încă de la finalul lunii noiembrie.

  Este bogăție, însă, din punct de vedere al punctelor. UTA este liderul din Liga 2 și tehnicianul Gyuszi Balint a spus însă de la plecarea în vacanță: „nu vom transfera doar de dragul de a transfera”. În urmă cu o săptămână a plecat Alin Șeroni, un jucător care și din cauza formei, dar și din cauze medicale, a intrat destul de rar în primul unsprezece. Trebuia adus un alt fundaș central, unul cu care UTA și agentul Bogdan Apostu negocia înainte de plecarea lui Șeroni.

  Probabil fanii arădeni s-au gândit la vreun nume sonor. Nu a fost adus nici un nume sonor, asta și pentru că este greu de transferat în iarnă jucători cu nume, jucători importanți, dar și pentru că Gyuszi Balint urmărește un anumit tip de jucător, acel tip disciplinat, echilibrat, iar din punct de vedere al calității fotbalistice să se încadreze la ceea ce așteaptă antrenorul de la el.

  crisan 3

  Foto: Radu Crișan, cel din dreapta, va fi coleg la UTA cu Ciucur

  Așa s-a ajuns la Radu Crișan, un tânăr fundaș originar din Turda, născut în 1996, crescut la Universitatea Cluj. A fost component al generației sale la loturile naționale de juniori, iar după ce a debutat la seniorii celor de la „U”, a fost transferat la Astra Giurgiu. La Astra nu a jucat prea mult deși pe Facebook îi găsim tot felul de fotografii alături de Alibec, Alex Ioniță sau alții. Radu a fost împrumutat la Clinceni, apoi la la Hermanstadt, echipă la care a obținut practic cele mai mari performanțe ale carierei: promovarea în Liga 1 și prezența în finala Cupei României. Întors la Astra, Radu Crișan a evoluat în ultima perioadă la Dunărea Călărași, echipă de la care ajunge acum la Arad.

  Astfel, un Crișan vine în Crișana pentru a pune UTA pe harta Ligii 1. Această afirmație probabil va genera unele comentarii pentru că unii nu sunt de acord că minicipiul Aradul ar fi parte din Crișana. Parte din Arad se află în Banat…

  Mai multe detalii despre sosirea lui Radu Crișan la UTA vă vom da în această seară, după conferința de presă de la ora 17.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cred ca Aradul e singurul oraș din țară care e greu de încadrat într-o regiune clară. Ce Crișuri trec prin județ? Mureșul e la 100 de m în spatele primăriei! Am văzut hărți vechi în care Banatul era pana la Mureș. Sa înțelegem de aici ca jumate e în Banat, jumate e în Crișana…. De fapt e exact asa cum sunt arădenii, adică comozi și foarte liniștiți. La proteste am fost 2500, fata de Oradea și Tm unde au fost peste 5, respectiv 10 mii. Cred ca cel mai bine e sa se spună ca suntem în Ardeal! Suntem ardeleni numai că asta nu rimează cu numele jucătorului. Nu sunt de acord ca suntem încadrați în regiunea Crișana, poate de la Chișineu-Criș pana la Oradea e Crișana.
   Bine ai venit, Radu!

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Înainte de județe și raioane erau comitate iar noi ne aflam în comitatul Zărand .Deci practic suntem în Țara zărandului de la Chișineu Criș spre nord este Crișana iar de la Mureș spre Sud, este Banatul .Aradului se află în țara Zărandului

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.