luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Proiect de OUG: firmele nu vor mai putea ține angajații mai mult de doi ani pe salariul minim

  de - | 17 decembrie 2021, 10:50 AM | Specialiștii

  0

  Firmele nu vor mai putea ține angajații mai mult de 24 de luni pe salariul minim, potrivit unui proiect de ordonanță pus azi în dezbatere. După cele 24 de luni, firmele vor fi obligate să le crească salariul. Modificarea vizează inclusiv contractele în derulare, atâta vreme cât sunt încheiate pentru cel puțin 24 de luni.

  Proiectul de OUG cu măsuri fiscal-bugetare pus azi în dezbatere la Ministerul Finanțelor cuprinde și câteva modificări ce privesc (toate) raporturile de muncă. Una dintre ele vizează situația contractelor încheiate pe salariul minim, unde Guvernul ar urma să adopte o soluție care să stopeze „fenomenul” prin care anumiți salariați sunt ținuți ani de zile pe același salariu, singura creștere operând doar pentru că valoarea salariului minim este ridicată anual de Guvern.

  (21) Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit în condițiile alin.(1)  poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, timp în care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi încadrat cu un salariu de bază  superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

  (22) Prevederile alin. (21) se aplică și pentru salariatul încadrat cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă cu o durată de peste 24 de luni” sunt prevederile propuse să intre în Codul muncii la art. 164.

  Proiectul nu prevede însă mai mult de atât, iar o primă întrebare care apare este: cu cât anume ar trebui să crească salariul după cele 24 de luni?

  Atenție! Măsurile cuprinse în proiectul de OUG privind modificarea Codului muncii se vor aplica odată cu publicarea ordonanței în Monitorul Oficial.

  Sursa: avocatnet.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.