marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Proiect de lege: scutiri de taxe și impozite pentru hoteluri, restaurante, cluburi, cazinouri și magazinele de pe insule

  de - | 5 septembrie 2016, 10:36 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Cazinourile, hotelurile, restaurantele, cluburile și alte structuri cu activități de agrement, dar și magazine, amplasate pe insule, grinduri și suprafețe rezultate din modificări naturale ale teritoriului ori prin amenajare hidrotehnică trebuie scutite de taxe și impozite, inclusiv de aplicarea TVA, sau să achite taxe mai mici, propune un proiect de lege depus la Parlament pentru noua sesiune, conform Profit.ro.

  Inițiativa legislativă modifică sistemul de facilități fiscale, cu argumentul că va crea un cadru legal stimulativ pentru dezvoltarea unor activități economice pe anumite terenuri, cu specific aparte.

  Principala țintă a proiectului o reprezintă, astfel, activitățile de producție de energie regenerabilă, dar mai ales cele legate de turism, agrement, alimentație publică, comerț, jocuri de noroc, precum și serviciile conexe acestora.

  Potrivit proiectului, în zona bazinelor hidrologice s-au format suprafețe de uscat fie prin efectul acțiunii naturale a apei și solului (depuneri de aluviuni, alunecări de teren, viituri), fie prin efectul unor lucrări de amenajări hidrotehnice (îndiguiri, baraje, lacuri de acumulare, desecări, devieri și sistematizări de cursuri de apă).

  „Aceste terenuri se constituie în insule, grinduri și alte asemenea, unele având potențial de exploatare economică. Astăzi, aceste terenuri nu produc nimic, stau în paragină, în condițiile în care, printr-o serie de facilități fiscale și de regim juridic special, ar putea stimula inițiative de afaceri aducătoare de taxe și impozite atât la bugetul local, cât și la cel național. Locuri de muncă, creșterea veniturilor statului, valorificarea potențialului economic, dezvoltare durabilă – toate acestea ar putea fi rezultatul unor reglementări fiscale prin care investitorii să fie stimulați să-și implice resursele și abilitățile antreprenoriale, în interesul comunității”, arată nota de fundamentare a proiectului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.