CNA a votat interzicerea publicității pentru jocurile de noroc. Există un proiect de lege care propune ca reclama pe online să fie permisă în continuare

Consiliul Național al Audiovizualului s-a pronunțat unanim, joi, 12 ianuarie, în favoarea proiectului de lege depus în Parlament în toamna anului trecut ce prevede interzicerea oricărei forme de publicitate pentru cazinouri, jocuri de noroc și pariuri, a declarat Mircea Toma, membru CNA, pentru Libertatea.
În motivarea propunerii legislative, parlamentarii au explicat: „Având în vedere decizia recentă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit căreia dependenţa de jocurile de noroc a fost introdusă în categoria bolilor psihice extrem de grave şi luând în considerare incidentele tot mai numeroase înregistrate în România (mai multe sinucideri determinate de pierderile materiale iremediabile; pierderea locului de muncă; destrămarea familiilor; pierderea tutelei copiilor etc.), considerăm imperios necesar ca Legea nr. 504/2002 a audiovizualului să fie completată. Astfel, propunem ca orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru jocurile de noroc sau pentru pariuri să fie interzisă în România”.
„Se interzice orice formă de publicitate pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri”, stipulează proiectul legislativ, semnat de 79 de deputaţi şi senatori, care ar urma să modifice Legea nr. 504/2002 a audiovizualului şi Legea nr. 148/2000 privind publicitatea. „Orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri este interzisă”, prevede proiectul, fiind propusă completarea articolului 29 din Legea audiovizualului.
Surse parlamentare au susținut, pentru Libertatea, că mai există un proiect de lege, care vizează eliminarea reclamei de pe TV a pariurilor și propunerea ca să poată funcționa publicitatea pe online „ca să nu se distrugă o industrie care oferă încasări mari la bugetul statului și locuri de muncă, în toată țara, și în localități unde sunt puțini angajatori”.
Comentariile portalului
Nu primești telefon gratis sau la preț mai mic fără alt abonament asta e ideea și cum tot au primit telefoane noi cu ele au venit și abonamente (...)
Mai mult ca sigur, numerele de telefon,aparțin membrilor de familie și sunt plătite din banii contribuabililor. Investigați!
Nu ne mai mira nimic. La Sistarovat s-au cheltuit 105.000 euro pe pietruiri de drumuri, de către aceeași firma, doar in 2022, deși comuna are 326 locuitori/ toată comuna, iar “ (...)