sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul pregătește prima reformă în domeniul jocurilor de noroc din România

  de - | 2 octombrie 2023, 2:16 PM | Naţional

  0

  Ordonanța de Urgență pregătită de Guvern prevede nu doar măriri de taxe, ci urmărește să aducă și predictibilitate, precum și să întărească semnificativ cadrul legal pentru operatorii din industria jocurilor de noroc din România.

  Potrivit Fanatik, Guvernul se pregătește să emită, în octombrie, un OUG prin care intenționează să mărească semnificativ taxele, dar aduce și reglementări importante, foarte necesare în domeniu, precum interzicerea operării prin firme aflate în offshore-uri, constituirea unui fond financiar uriaș pentru tratarea dependenților de jocuri de noroc, prevenire și educație, instituirea unor garanții solide vizând respectarea obligațiilor legale de către operatorii de jocuri, dar și implementarea unor noi reguli pentru organizatori.

  Aceste reguli ar fi urmări să facă industria mai responsabilă, astfel încât probleme de fond, precum accesul prea ușor în sălile de joc și dependența să poată fi rezolvate într-o manieră cât mai eficientă.

  Prin noua ordonanță, capitalul se transferă în mod obligatoriu în România. „Bineînțeles, există o serie de operatori, care au fost obișnuiți să își conducă afacerile la limita legii, în „zona gri”, și care, în această nouă ordine, dacă Ordonanța va fi aprobată, cel mai probabil vor fi nevoiți să facă schimbări semnificative pentru a rezista pe piață și a se conforma cu aceste reglementări mult mai drastice, în egală măsură cu toți operatorii respectabili din industrie”, notează sursa citată.

  Printre măsurile vizate sunt: introducerea obligativității înmatriculării în România a operatorilor de jocuri de noroc ce operează jocuri de noroc la distanță; impunerea unei cote unice privind taxa de autorizare pentru operatorii de jocuri de noroc ce operează în retail pariuri în cotă fixă, respectiv operatorii de jocuri de noroc ce operează jocuri de noroc la distanță; creșterea taxei de autorizare aplicabilă sloturilor; creșterea taxelor de licență, cât și a celor de autorizare; interzicerea aparatelor de joc cu risc limitat.

  De asemenea, ar urma să fie interzise licențele temporare și să fie introdusă taxarea lunară. 40 de milioane de euro ar urma să fie folosiți pentru promovarea jocului responsabil și eliminarea adicției față de aceste jocuri.

  Sursa: Adevărul

  Citește și: Percheziții ale polițiștilor din Arad la casele de pariuri și de jocuri de noroc. Sunt suspiciuni de spălare de bani și evaziune fiscală

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.