Biserica Penticostală Betleem primește gratuit un teren de la Primărie pentru a construi un lăcaș de cult

  de Raluca Medeleanu | 20 July 2021, 12:16 PM | Administraţie

  2

  terenul în cauză (foto: Google Street View)

  Primăria municipiului Arad intenționează să ofere cu titlu gratuit un teren din cartierul Gai către Biserica Penticostală Betleem, care dorește să constuiască un lăcaș de cult pentru enoriași.

  Solicitarea a fost făcută de Biserica Penticostală Betleem către Primăria Arad în martie, iar decizia finală va fi luată în cadrul ședinței de joi, 22 iulie.

  „Se aprobă acordarea dreptului de uz și dreptului de superficie cu titlu gratuit către Biserica Penticostală Betleem, pe o perioadă de 30 de ani, asupra unui imobil teren situat în Arad, strada Faurilor nr. 64, în suprafață măsurată de 4.517 mp, înscris în C.F. nr. 356806
  Arad, nr. cad.: 356806, proprietate privată a Municipiului Arad, cu destinația de lăcaș de cult, conform contractului de superficie cu titlu gratuit”
  , se arată în proiectul de hotărâre.

  Considerentele juridice pe care Primăria le invocă în document, prin care își asumă legalitatea acestei decizie sunt Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor (prin care Biserica Betleem este autorizată să funcționeze), Hotărârea de Guvern nr. 189/2008 (prin care este recunoscută Biserica Penticostală în România), respectiv certificatul de urbanism și Hotărârile de Consiliu Local nr. 494/2020 și 141/2021 prin care terenul respectiv este atestat ca fiind în proprietatea Municipiului Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Recent le-au dat si pt un nou liceu in Subcetate fosta zona Casarom, pocăiții acapareaza tot Arad-ul.
   Din 2004 dupa ce a venit Falca nu s-au mai dat terenuri pt tineri pt construcția de case asa cum prevede legea motivatia fiind ca primaria nu deține terenuri pt asa ceva uite ca deține dar se dau pe considerente electorale.

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Foarte bine! Decat sa lasam terenurile pline de ambrozie mai bine sa le dea in folosinta!
   Felicitari pocaitilor ca sunt implicati, construiesc (pe banii lor) zeci de biserici pana altii asteapta fonduri sa picteze o biserica construita in 15 ani…
   Frumos ar fi sa le dea terenul pe un termen de cel putin 99 de ani…nu pe 30….

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.