vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  De vineri, se dă startul evenimentelor „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023” (Program)

  de Special Arad | 15 februarie 2023, 3:55 PM | Cultură | Regional

  0

  Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 anunță că de vineri până duminică (17-19 februarie) sunt pregătite zeci de momente numai bune pentru a petrece cu adevărat timp împreună, toți membrii familiei, de la cei mici la bunici.

  „Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii este un adevărat weekend pentru întreaga familie.

  Vineri, 17 februarie, de la ora 19:00, în Piața Unirii va avea loc la un spectacol aer liber, pentru toate vârstele. Concertele de muzică electronică, rock și tradițională reinterpretată ne vor ține în mișcare, iar cei mici vor fi fascinați de spectacolul de acrobații aeriene Muaré Experience și de un spectacol video de zile mari.

  Spectacolele Păpuși gigant în cartier readuc publicul în lumea copilăriei, pe 17 februarie în Parcul Clăbucet, și pe 18 februarie în Parcul Dacia, începând cu ora 17:00.

  În zilele de 17, 18 și 19 februarie, între orele 10:00 și 17:00, va avea loc fascinantul XR Show Spotlight Heritage Timișoara, ce oferă tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnica Timișoara) care includ demonstrații de fizică și experimente de chimie care ne împrietenesc cu știința.

  Pe data de 18 februarie, vor fi vizite ghidate, jocuri și ateliere de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani la Uzina de Apă Industrială, alături de scriitoarea Ramona Miza, precum și la Stația de Tratare a Apei Urseni, alături de scriitorul Robert Șerban.

  La Cinema Victoria, pe 18 februarie, de la ora 13:00, are loc proiecția animației pentru copii Manou, aventuri în zbor, iar pe 19 februarie, de la aceeași oră, Aventurile lui Pil.

  Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara invită vizitatorii mari și mici să observe orașul dintr-o perspectivă nouă, de la înălțimea schelei pline de vegetație care se înalță în Piața Victoriei.

  Nu în ultimul rând, pe 19 februarie, începând cu ora 14:00, cei interesați se pot alătura turului istoric ghidat pentru familii Clădiri și povești în Cartierul Fabric. Programul weekendului este bogat în activități pentru întreaga familie”, transmite Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

  Pentru mai multe detalii, accesați ACEST link.

  •  Citește și: Colaborări spectaculoase între artiști locali și artiști internaționali la deschiderea „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.