miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Lights On: 17 instalații luminoase spectaculoase transformă Timișoara într-un laborator cultural nocturn

  de Special Arad | 30 septembrie 2023, 4:33 PM | Regional

  0

  (foto: buletindetimisoara.ro)

  Asociația Daisler a dat viață nopții în orașul Timișoara cu ediția 2023 a renumitului festival de artă luminoasă Lights On, care face parte din calendarul cultural al programului „Timișoara 2023 Capitală Culturală Europeană”. Spectacolul luminos a debutat vineri noaptea și poate fi văzut până în 8 octombrie.

  Cea mai complexă ediție a festivalului Lights On de până acum transformă Timișoara într-un laborator cultural nocturn, care funcționează sub egida Organizației Internaționale a Festivalului Luminii, care reunește peste 40 de festivaluri globale de acest gen.

  Cultura nu doarme – și nu ar trebui! Pentru aceasta, Lights On – Festivalul Night-Art își propune să trezească străzile Timișoarei pe tot parcursul nopții cu o varietate de evenimente, de la spectacole de teatru și muzică live până la tururi ghidate și circuite de instalații luminoase. Desigur, festivalul păstrează un profund respect pentru cei care preferă liniștea nopții, fără a perturba ordinea publică sau traficul.

  Pentru a descoperi pe deplin universul nocturn al festivalului, cei curioși pot afla mai multe detalii pe www.night-art.ro, unde se regăsește programul complet al aventurilor luminoase.

  Proiectul face parte din programul cultural național „Timișoara – Capitală Culturală Europeană în 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, implementat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu fonduri alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

  Sursa: timisoara2023.eu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.