miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Complexul Muzeal Arad este partener al expoziției „RĂSUCIREA. 5 niveluri pentru edificarea Banatului Etern” la Kunsthalle Bega din Timișoara

  de Special Arad | 12 octombrie 2023, 6:59 PM | Cultură | Regional

  0

  Fundația Calina prezintă, la Kunsthalle Bega din Timișoara, proiectul expozițional „RĂSUCIREA. 5 niveluri pentru edificarea Banatului Etern” curatoriat de Călin Dan și Celia Ghyka, un proiect de cercetare al cărui rezultat vizual s-a concretizat într-o expoziție care își propune explorarea palierelor simbolice pe care cultura Banatului le-a acumulat în timp.

  Expoziția se deschide vineri, 13 octombrie 2023, la 19:00, la Kunsthalle Bega, și va fi deschisă până în 11 februarie, de miercuri până duminică, între 12:00 și 18:00.

  Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 și este finanțat prin programul „Inside Timișoara 2023”, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara al Primăriei Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

  Partenerii instituționali sunt Muzeul Național al Banatului, Muzeul Regiunii Porților de Fier – Drobeta Turnu-Severin, Muzeul Banatului Montan Reșița, Muzeul de Istorie, Etnografie și Arte Vizuale Lugoj, Muzeul Național Tehnic „prof. ing. Dimitrie Leonida” – S FISE Electrica Serv S.A., Muzeul Național de Artă Contemporană, colecționari privați și Complexul Muzeal Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.