Profesorii Liceului Național de Informatică amenință cu acțiuni de protest în sprijinul directorului Maria Pașcalău. SEMNEAZĂ PETIȚIA!

  de Special Arad | 17 octombrie 2016, 8:47 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  4

  Știri Arad. Prin intermediul unei scrisori deschise, adresate întregii comunități din Arad, colectivul Liceului Național de Informatică (recent înființat) se adresează opiniei publice, încercând să sensibilizeze factorii de răspundere pentru ca Maria Pașcalău să fie păstrată în funcția de director al acestei instituții de învățământ. Special Arad susține demersul cadrelor didactice și personalului de la liceul Național de Informatică, considerând-o pe profesoara Maria Pașcalău ca unul dintre oamenii care au contribuit major la schimbarea în bine a școlii arădene, în acest sens Școala Gimnazială nr.5 Arad – al cărei director este Maria Pașcalău – fiind un exemplu grăitor.

  Iată rândurile trimise factorilor de decizie și în atenția tuturor arădenilor: „Întregul colectiv didactic și didactic auxiliar este  hotărât să inițieze activități de protest în situația în care printr-o formulă absolut neconformă cu realitatea, noua unitate școlară, Liceul Național de Informatică Arad, ar pierde coordonatorii unui proiect împlinit.

  Noi, colectivul de cadre didactice de la Liceul Național de Informatică Arad, indignați am aflat despre riscul de a pierde actuala conducere a unității, în frunte cu d-na  director Maria Pașcalău ca urmare a  imposibilității de a participa în condiții normale la mult mediatizatul concurs pentru confirmarea postului de director și directori adjuncți ai unității. Nu este vorba de eschivare în fața concursului. Suntem o instituție nou înființată care are nevoie de timp pentru a-și putea constitui structurile de conducere: Consiliul de Administrație, Consiliul Elevilor, Comitetul părinților etc. Suficiente motive pentru a nu putea respecta calendarul prevăzut în metodologia de concurs.

  Cât despre doamna director Maria Pașcalău, un om care ridică o școală generală (Școala Gimnazială nr.5 Arad), la rangul de Școală Europeană cu trei confirmări, școala reprezentativă pentru întreaga comunitate arădeană, OMUL care a avut o viziune în care a crezut cu tot sufletul și pe care  a îndrăznit să o pună în realitate – Liceul Național de Informatică Arad – nu puteam spune că nu a confirmat de-a lungul timpului că este un manager de excepție. Tocmai de aceea nu greșim dacă considerăm că managerul  unei unități trebuie să fie cel pe care îl aleg în mod democratic angajații, fiindcă ei cunosc cu adevărat realitatea și pot forma astfel o echipă unită, puternică și dornică de victorii.

  Considerăm nedrept ca, după atâta efort depus de echipa managerială a școlii, de colectivul de cadre didactice, cu mari sacrificii de timp și energie, punându-ne de nenumărate ori pe loc secund familiile în favoarea idealului care ne-a unit, să ne trezim cu realitatea cruntă de a pierde din fruntea noastră pe cea care este fondatoarea acestui măreț proiect, doamna director Maria Pașcalău.

  Nu putem să nu amintim în acest context, susținerea în realizarea proiectului pe care d-na director a avut deopotrivă din partea Primăriei Arad, prin d-nul primar- Gheorghe Falcă- și I.Ș.J. Arad prin inspectorul școlar general, Claudiu Mladin.

  Ca urmare, întregul colectiv didactic și didactic auxiliar este  hotărât să inițieze activități de protest în situația în care printr-o formulă absolut neconformă cu realitatea, noua unitate școlară, Liceul Național de Informatică Arad, ar pierde coordonatorii unui proiect împlinit”.

  Îi rugăm pe toți cei care susțin demersul de mai sus al cadrelor didactice să o facă și prin mesaje postate pe Special Arad. De asemenea, vă invităm să semnați petiția online de mai jos:

  Vrem ca Maria Pașcalău să fie păstrată în funcția de director al Liceului Național de Informatică Arad!

  Mulțumim că susțineți inițiativa noastră!

  Prin intermediul unei scrisori deschise, adresate întregii comunități din Arad, colectivul Liceului Național de Informatică (recent înființat) se adresează opiniei publice, încercând să sensibilizeze factorii de răspundere pentru ca Maria Pașcalău să fie păstrată în funcția de director al acestei instituții de învățământ. Special Arad susține demersul cadrelor didactice și personalului de la liceul Național de Informatică, considerând-o pe profesoara Maria Pașcalău ca unul dintre oamenii care au contribuit major la schimbarea în bine a școlii arădene, în acest sens Școala Gimnazială nr.5 Arad – al cărei director este Maria Pașcalău – fiind un exemplu grăitor.

  Vă invităm să semnați petiția de față, să ajutăm inițiativa colectivului de profesori al Liceului Național de Informatică, ca Maria Pașcalău să fie păstrată în funcția de director al acestei instituții de învățământ!

  Ca semnătura să fie validată, vă rugăm să accesați link-ul trimis pe adresa dvs. de e-mail

  **your signature**

  165 signatures

  Transmiteți prietenilor dumneavoastră:

     


  Cele mai noi semnături
  165 Unc V. Noi 03, 2016
  164 sarkozi l. Oct 28, 2016
  163 Emilia B. Oct 26, 2016
  162 Flavia L. Oct 26, 2016
  161 Cristian L. Oct 26, 2016

  Mai mult, precizăm că există și liste cu semnături ale părinților copiilor înscriși la această instituție de învățământ. Revenim cu amănunte.

  generala-5-1

  generala-5-2

  generala-5-3

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nimeni nu contesta profesionalismul doamnei director, dar de ce daca a existat o posibilitate de a ramane pe functie nu si-a depus complet dosarul pentru a putea participa la concurs, respectiv certificat medical conform? Nu credeti ca este nedrept pentru toti ceilalti care au participat? Cum considerati ca s-ar simti toti directorii de la scolile din judetul Arad daca s-ar crea un precedent de acest fel?

   --4 voturi
   +1
   -1
  2. Acest concurs este o făcătură politică. Directorii să fie aleși de către colectivul didactic, didactic auxiliar și nedidactic din școli, de comitetele de părinți și, la licee, de reprezentantul elevilor. În rest, politicul, primarul localității, ISJ-ul, trebuie EXCLUȘI! Nu e nevoie de un examen la nivel național pentru alegerea directorilor! Schimbarea directorului să se facă la propunerea a 50%+1 din totalul angajaților din unitatea școlară. Ar fi într-adevăr democratic!

   --3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.