vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria se pregătește oficial să cumpere Casa Cicio Pop. Prețul de pornire al licitației: 218.000 euro

  de Raluca Medeleanu | 18 ianuarie 2022, 2:35 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Casa lui Ștefan Cicio Pop, iluminată în 2018

  Ședința Consiliului Local Municipal de astăzi a început cu un proiect suplimentar adăugat pe ultima sută de metri pe ordinea de zi, aprobat însă în unanimitate de către consilieri. Este vorba despre Casa lui Ștefan Cicio Pop, pe care municipalitatea vrea să o achiziționeze. Pregătirile și calculele au început, deoarece licitația va fi peste zece zile, pe 28 ianuarie, iar până în data de 26 ianuarie, Primăria Arad trebuie să aibă gata toate documentele.

  Prețul de pornire al licitației este de aproximativ 1 milion de lei (mai exact 218.000 euro, fără TVA), însă actualul proprietar are datorii de aprox. 30 mii euro la Primărie, pe lângă alte datorii la alte entități (nu s-au precizat care).

  Asta înseamnă că dacă în urma licitației proprietarul va vinde imobilul Primăriei, din totalul sumei adjudecate, Primăria își va primi înapoi suma datorată. La fel, și celelalte entități își vor recupera datoriile. Proprietarul, prin urmare, nu va rămâne cu prea mulți bani.

  Primarul a menționat astăzi că o persoană din partea Primăriei (pe care o va desemna el, cu acordul consilierilor) va participa la licitația din 28 ianuarie. De asemenea, în ziua licitației va fi o ședință de Consiliu Local pentru a suplimenta în timp real suma, în caz că va fi nevoie (dacă mai apar și alți doritori la licitație). Ședința este necesară întrucât orice suplimentare de sumă pe care o va aloca Primăria trebuie să fie aprobată și de consilieri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.