miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  Lucrările neconforme de la Casa Cicio Pop au fost oprite. Poliția Locală s-a autosesizat în urma articolului Special Arad

  de Raluca Medeleanu | 12 aprilie 2024, 5:48 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  8

  La puțin timp după publicarea articolului în care atrăgeam atenția că se efectuează lucrări neconforme, lipsite de autorizație, asupra fațadei casei care a aparținut lui Ștefan Cicio Pop, corifeu al Marii Uniri, înregistrată ca monument istoric, Poliția Locală ne-a anunțat că s-a autosesizat și s-a deplasat la fața locului pentru verificări.

  În urma celor constatate, au fost oprite lucrările.

  „Polițiștii locali din cadrul serviciului disciplina în construcții au constatat faptul că proprietarul, chemat la fața locului, nu poate prezenta o autorizație de construcție valabilă, deținând doar una eliberată în anul 2020. S-a dispus oprirea lucrărilor, sens în care, un echipaj de ordine publică a supravegheat muncitorii până la dezafectarea întregii schele. Luni dimineața, investitorul și constructorul se vor prezenta la sediul poliției locale cu toate actele referitoare la lucrare pe care le dețin, pentru a se stabili ce măsuri legale se vor adopta, luându-se în considerare statutul clădirii și zona protejată în care este aceasta amplasată. Precizăm, totodată, că, anterior inițierii lucrărilor, clădirea fusese inclusă pe lista imobilelor ce urmează a fi supraimpozitate în acest an (cu 100%), din cauza deprecierii fațadei”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

  Citește și articolul inițial: Cârpeli de mântuială pe casa simbol a lui Ștefan Cicio Pop · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acum chiar nu inteleg nici eu de ce a fost nevoie de sesizarea aceasta?! Degradarea in care se afla imobilul, lipsa de actiune a administratiei care a facut de ras Aradul la nivel national (cand a fost iluminat imobilul in cadrul unui proiect cultural national) ar fi fost motive intemeiate de autosesizare si intocmirea documentatiilor pentru avizare de catre primarie/ cmca etc.! S-au platit aproape 400.000 lei pentru pseudoproiectul de la piata catedralei si 16 milioane de lei executia iar pentru casa in care a locuit Cocio Pop primeste mostenitorul amenzi! Serios?! Revoltator!!!

   +13 voturi
   +1
   -1
  2. @ Dara
   Dacă „nu înțelegi”, nu vorbi!
   .
   Ai măcar habar că, în cazul unui accident, să NU INTERVII asupra victimei cu intervenții sanitare complexe (cum ar fi extragerea forțată dintre fiarele mașinii), pt că POȚI FACE MAI MULT RÂU DECÂT BINE?
   Exact așa și in acest caz….
   .
   Pt că, și pt un ochi neavizat, ceea ce sa făcut la clădire nu a fost reparație/reabilitare, ci O SPOIALĂ DE DOI BANI, pt a o putea vinde (sau de a nu plăti supraimpozitarea) și a cheltui cât mai puțin.
   .
   PS: chestia cu ticăloșia și hoția lucrărilor din Piața Catedralei, NU JUSTIFICĂ imbecilitatea de a face lucrări similare, dar la o scară mai mică !!!

   --6 voturi
   +1
   -1
  3. @Dara
   Când ești CONȘTIENT că cineva a făcut o porcărie „cât casa”, dar ai pretenția că a ta (sau a altora) e scuzabilă pt că e … mai mică, nu se numește imbecilitate …?
   .
   Da, poate aveți dreptate, nu se numește imbecilitate ci ipocrizie sau chiar ticăloșie (pt că EȘTI CONȘTIENT de ce e bine și ce e rău, dar consideri că situația ta e … mai scuzabilă ca a altora, pt că e… mai mică – sic!).
   .
   Știți, de aia am ajuns cum am ajuns, noi românii, pt că NICIODATĂ NU AVEM DEMNITATEA DE A PRIVI, TRANȘANT, ADEVĂRUL, în față mai ales când nu ne e favorabil, și preferăm să ne ascundem în „cimilituri” frumos ticluite, în interpretări CONVENABILE ale legilor și realității, și în a abate discuțiile neconvenabile, de la FONDUL problemei, la FORMA problemei.
   … și continuăm să ne lamentăm, și ne tot lamentăm….

   --5 voturi
   +1
   -1
  4. Romanii au ajuns unde au ajuns din cauza lipsei de respect din toate domeniile! Transant/demn/adevar sunt notiuni pe care dvs. le goliti de continut si nuante ca sa devina, lozinca/demagogie!
   Eu interpretez demersul proprietarului ca un gest de protest fata de lipsa de actiune/interventie/responsabilitate a celor care in mod total discretionar si abuziv aplica legile in aceasta tara!
   Din pacate pe aceasta platforma/site noi nu vom putea repune tara pe sine, nici justitia, nici administratia! Dar avem obligatia morala – daca dorim schimbare in bine – sa nu ne jignim, sa nu ne etichetam! Pentru ca noi nu suntem functionari publici platiti sa administram, sa conducem si implicit sa raspundem in fata comunitatii pentru utilizarea resurselor publice! Si ca sa intelegeti de la nivelul inteligentei si caracterului dvs. am sa va spun in final atat: esti un imbecil!
   P.S. Asa au ajuns romanii unde au ajuns! Cu lupii moralisti!

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.