joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Casa lui Cicio Pop nu mai poate fi preluată de Primărie. Proprietarii și-au plătit datoriile

  de Raluca Medeleanu | 18 februarie 2022, 10:03 AM | Administraţie

  2

  Începutul de an 2022 a venit cu o veste îmbucurătoare din partea Primăriei Arad care se pregătea să preia în patrimoniul Municipiului casa care a aparținut marelui Ștefan Cicio Pop, acum lăsată de izbeliște.

  Această preluare se putea face printr-o licitație publică, care urma să se realizeze dat fiind faptul că proprietarii actuali ai imobilului au acumulat mari datorii municipalității, anume circa 30.000 euro. Astfel, dacă Primăria cumpăra imobilul, practic, din suma adjudecată și-ar fi recuperat banii, alături de ceilalți la care proprietarul avea datorii, iar diferența până la suma cu care s-ar fi vândut casa ar fi rămas în buzunarul proprietarului. Prețul de pornire era stabilit la circa 218.000 euro.

  Licitația urma să aibă loc în 28 ianuarie, lucru anunțat în plen de primarul Călin Bibarț, într-o ședință de Consiliu Local Municipal organizată cu 10 zile înainte. Totul părea stabilit, planurile erau ca Aradul să aibă în imobilul respectiv un muzeu al Marii Uniri, Ștefan Cicio Pop fiind o personalitate cheie în împlinirea acestui vis național în 1918.

  De atunci însă nu s-a mai vorbit deloc pe acest subiect, iar lumea a presupus că lucrurile au decurs conform planului, imobilul fiind deja în proprietatea Municipiului Arad… doar că realitatea e departe de a fi așa.

  În fapt, s-a întâmplat un lucru care nu prea a fost luat în calcul înainte. Anume, proprietarii aveau timp la dispoziție să-și plătească datoriile către Primăria Arad până în ultimul moment, până la data stabilită pentru licitație – ceea ce s-a și întâmplat, iar din acest motiv licitația nu a mai avut loc. Imobilul a rămas proprietate privată, iar Primăria și-a recuperat cel puțin banii, dacă un muzeu al Unirii a fost tăiat de pe „listă”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.