marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria Păuliș vs Prefectura. Doar un singur consilier local nu a votat respingerea unei cereri formulate de Prefectură | Document

  de Mihai Todoca | 27 august 2021, 3:51 PM | Administraţie

  0

  Deși multe primării din județ și-au votat Regulamentul de Organizare și Funcționare în urmă cu multă vreme, aceasta fiind o chestiune destul de simplă de făcut având în vedere că nu prea se modifică foarte multe în el, se pare că cei de la Păuliș au reușit să dea și Prefecturii de lucru tocmai din cauza R.O.F.-ului.

  Din ceea ce am reușit să înțelegem până acum, consilierul local Ion Roman a atras atenția colegilor, dar și primarului, cu privire la nelegalitatea Regulamentului, din cauza unor articole care încalcă codul administrativ. Pentru că nu a reușit mare lucru, consilierul s-a îndreptat către Instituția Prefectului care i-a și dat dreptate, ulterior luând măsuri prin care i-a impus Primăriei Păuliș revenirea la legalitate.

  Numai că, parcă tipic românesc, Prefectura nu a avut cu cine discuta. Mai exact, după ce Prefectura a trimis cererea de anulare a hotărârii prin care se vota Regulamentul de Organizare și Funcționare, Primăria Păuliș l-a votat din nou de parcă nimeni nu s-ar fi întâmplat.

  Desigur, acesta a fost votat într-o formă tot ilegală, încălcând din nou articole ale codului administrativ. Astfel că, același consilier, după ce a ridicat din nou problema nelegalității Regulamentului, nu a votat hotărârea și a sesizat din nou Prefectura, sperând că de această dată se vor face lucrurile ca la carte.

  Prefectura, deja pentru a doua oară, a dat curs sesizării și a trimis o cerere către Primăria Păuliș prin care se cerea anularea hotărârii și revenirea la legalitate.

  Deznodământul acestei situații pare să fie plasat într-un viitor îndepărtat. Într-o decizie de neînțeles, și una care face subiectul acestei știri, consiliul local din Păuliș a respins cererea Prefecturii și urmează să se judece în instanță.

  Vă vom ține la curent.


  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.