duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Subprefectul Radu Stoian – reclamat penal de primarul comunei Hălmagiu pentru abuz în serviciu!

  Adrian Ţoca, primarul (PDL) suspendat al comunei Hălmagiu, a câştigat în instanţă anularea Ordinului nr. 433 din 28 august 2013, emis de Prefectură, prin care îi înceta calitatea de primar. Instanţa de contencios administrativ a admis acţiunea înaintată de către Adrian Ţoca, dându-i acestuia, după aproximativ două luni de la depunerea acțiunii, câștig de cauză. Motivele pentru care Instituția Prefectului județului Arad n-a făcut recurs nu se cunosc deocamdată, nefiind făcute publice de prefect.

  Scurt istoric

  În 28 august 2013, subprefectul Radu Stoian (prefectul fiind în concediu) emitea un ordin privind încetarea de drept a mandatului de primar al comunei Hălmagiu a lui Adrian Ţoca, ca urmare a absențelor repetate a primarului de la serviciu. Lipsa repetată a lui Adrian Țoca de la Primărie a fost sesizată prefectului de către consilieri locali și de cetăţeni ai comunei. În sesizările înregistrate la Prefectura Arad, se arăta că primarul Adrian Ţoca, de la data învestirii în funcţie, nu s-a mai prezentat la Primăria Hălmagiu şi nu a mai participat la nicio şedinţă a Consiliului Local.

  Pe această temă, în data de 17 iulie 2013, Prefectura Arad efectua un control tematic la Primăria Hălmagiu, control în urma căruia aplica primarului mai multe sancțiuni, cea mai importantă fiind o amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei, pentru faptul că nu au fost puse în executare 56 de hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile privind reconstituirea dreptului de proprietate.

  În 14 august 2013 Prefectura Arad formula o plângere penală împotriva primarului comunei Hălmagiu, Adrian Ţoca, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, iar în urma verificării neregulilor sesizate, Adrian Țoca era suspendat din funcție. Ulterior, primarul Țoca a atacat în instanță ordinul prefectului și a câștigat, judecătorii trimițându-l înapoi la Primăria Hălmagiu.

  În urmă cu aproximativ trei luni,

  Adrian Țoca a depus o plângere penală  împotriva subprefectului Radu Stoian, acuzându-l pe acesta de abuz în serviciu. Sursele noastre susțin că în incinta Prefecturii Arad au „descălecat” deunăzi vreo câțiva polițiști, aceștia având de pus mai multe întrebări subprefectului Stoian cu privire la ordinul de suspendare a primarului comunei Hălmagiu.

  În fapt, gurile rele susțin că demersul lui Țoca nu este altceva decât o manevră a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, între cei doi ducându-se o luptă surdă – necunoscută deocamdată publicului larg – din motive care deocamdată, o recunoaștem, ne scapă. De aceea, acest ultim aspect e de urmărit.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.