sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Războiul celor două… poze! Falcă vs. Aslău, o dispută pe nervii tuturor!

  Titlul este foarte clar o parafrazare a celebrului Război al Celor două Roze. Nu are o foarte mare legătură cu subiectul și asta pentru că în cazul nostru nu este vorba deloc despre sânge albastru sau despre blazoane regale ci pur și simplu de doi oameni foarte orgolioși, care au o dispută care plictisește și uneori enervează pe toată lumea – chiar și pe cei doi în cauză-, și asta de mai bine de un deceniu!

  Războiul celor Două Roze (1455–1485) este numele sub care mai este cunoscut războiul civil purtat cu intermitență pentru tronul Angliei între susținătorii Casei de Lancaster și cei ai Casei de York. Amândouă casele regale erau ramuri ale Casei Regale Plantagenet, avându-l ca strămoș comun pe regele Edward al III-lea. Numele generic de Războiul celor Două Roze nu a fost folosit în perioada în care conflictul a avut loc, ci mai târziu, avându-și originea în formele și culorile blazoanelor celor două case regale: Roza roșie de Lancaster (War of Roses Red.png), și Roza albă de York (Yorkshire rose.svg).

  În cazul nostru, Falcă și Aslău sunt două poze din cotidian, îi vedem des fie pe portaluri sau în ediții tipărite, dar mai ales participăm fără să vrem la războiul lor. Dacă Războiul Celor Două Roze a durat 30 de ani, Falcă și Aslău îi fac concurență, pentru că se luptă de zece ani și finalul este încă foarte departe. Am fi scris despre acest subiect la secțiunea „Inutile” de pe portalul nostru, dar din păcate ne lovim de el în fiecare an, în fiecare trimistru, în fiecare lună…

  Cine are dreptate? Sincer, habar nu avem, și nu pentru că suntem dezinformați, ci pentru că pur și simplu se pare că nimeni nu mai cunoaște acest răspuns. Dacă vreunul dintre ei ar deține adevărul absolut, atunci nu ar mai exista acest joc de „ia bariera, pune bariera” – ne referim aici la intrarea pe ștrand dinspre Podul Decebal – și nici atacurile la persoană a celor în cauză. Leontin Aslău se bazează pe o hotărâre judecătorească care îi dă dreptul de a intra gratuit în incinta locației pe care o deține pe ștrand și astfel să scoată bariera din acel spațiu. Bazându-se pe sentință, a scos bariera. Falcă spune că acea hotărâre face referire exclusiv la faptul că i se dă dreptul, numai personal, lui Aslău, să intre în Ștrand, dar nu și să se renunțe la biletele de intrare în acea locație, pentru ceilalți.

  Plictiseală la ședința de Consiliu Local

  Primarul a cam plictisit astăzi asistența din Consiliul Local cu acest subiect. Unul interminabil, unul care a luat-o demult pe latura disputelor personale. Primarul a anunțat în ședința de Consiliu că o parte a ștrandului Neptun nu se mai află în administrarea municipalității pentru că ieri, omul de afaceri (Leontin Aslău, cu mențiunea că Falcă nu i-a rostit numele) însoțit de polițiști a mutat punctul de vânzare al biletelor, astfel încât terenul concesionat de el, să nu mai fie sub autoritatea celor care gestionează ștrandul.

  Falcă a explicat și cum un raport al Curții de Conturi arată că agentul economic în cauză nu și-a plătit taxele pentru cei 7.000 de mp concesionați în anii 2008 și 2009. „Direcția Fiscală este obligată de acest raport să facă demersurile pentru a recupera banii. Curtea de Conturi a dat dreptate municipalității”, a spus primarul.

  Falcă: „Încurajez arădenii să nu plătească bilet de intrare în Ștrand”

  „În acest moment cetățeanul care va intra prin zona de  pontoane va plăti un bilet, iar cetățeanul care intră pe pod, nu va plăti pentru că cineva, din punctul meu de vedere, a făcut un abuz de putere, câștigându-și doar dreptul de a avea acces la propria proprietate și nu reglemantând tot ceea ce înseamnă activitatea ștrandului. Angajații care vând bilete sunt timorați pentru că au primit plângeri penale de la această persoană și lupta este ca în acest moment o parte a ștrandului să nu mai fie în administrarea municipalității (daca ne amintim bine… primarul vrea să treacă ștrandul la Recons – n.red.)”, a continuat Falcă. El chiar a încheiat subiectul printr-un îndemn (am spune cam populist și politicianist) făcut arădenilor: „Încurajez arădenii să nu plătească bilet de intrare în Ștrand”.

  Încheiem cu tradiționalul (și o spunem foarte siguri de asta) VA URMA…

  P.S. În viitorul apropiat o să aprofundăm acest subiect, o dată pentru totdeauna, fără a avea pretenția că cineva are sau nu dreptate.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.