sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad cere Primăriei Arad predarea tuturor actelor care au stat la baza tăierii arborilor din Parcul Mihai Eminescu

  de Special Arad | 28 august 2023, 5:27 PM | Știri Arad | Topic special

  5

  Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a anunțat în această după masa că a solicitat Primăriei Arad să predea, de îndată, toate înscrisurile care au stat la baza adoptării deciziei de a tăia cei doi arbori din Parcul Mihai Eminescu în luna mai, respectiv luna iunie a anului 2023.

  Despre tăierea celor doi arboridintre care unul era cel mai vechi stejar din parc – Special Arad a scris numeroase materiale, atrăgând atenția asupra posibilelor nereguli din acte. De asemenea, Special Arad a solicitat Primăriei Arad documentele care au stat la baza tăierii celor doi arbori, răspunsurile primite ridicând mai degrabă alte întrebări.

  Prin ordonanţa procurorului din data de 24.08.2023 s-a dispus predarea de îndată de către Primăria Arad, prin reprezentant legal, a tuturor înscrisurilor care au stat la baza adoptării deciziei de a tăia cei doi arbori din Parcul Mihai Eminescu în luna mai, respectiv luna iunie a anului 2023. Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

  Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

  stejar taiat parcul eminescu ce spune primaria arad

  Citește și:

  Cei doi stejari din Parcul Eminescu, marcați pentru tăiere înainte de a fi declarați bolnavi

  8 lei pentru cel mai bătrân stejar din Parcul Eminescu

  Cel mai vechi stejar din Parcul Eminescu, pus la pământ. Un angajat al Parcului Natural Lunca Mureşului a tras semnalul de alarmă

  Au şters urmele „crimei” din Parcul Eminescu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pentru ca nu are argumente, P.M.Arad a chemat in ajutor justitia pentru a inchide gura celor care aduc acuzatii cu privire la taierea ilegala a celor doi arbori din Parcul Mihai Eminescu. Dupa o verificare”temeinica” a documentelor puse la dispozitie de catre P.M. Arad justitia aradeana va concluziona: „Primaria Municipiului Arad a efectuat taierea celor doi arbori cu respectarea tuturor dispozitiilor legale in domeniu , ca urmare nu se justifica continuarea cercetarii penale si punerea sub acuzatie a celor care au dispus taierea celor doi arbori ” . Din acel moment P.M. Arad devine detinatoarea unui argumment legal impotriva celor care mai au ceva de comentat in speta de mai sus si uite asa mai este si justitia buna la ceva !

   +12 voturi
   +1
   -1
  2. Bună ziua,
   În legătură cu solicitarea pe care am înregistrat-o la primăria Arad pentru toaletarea arborelui care se află în Vlaicu lângă Casieria Apă Canal am primit răspunsul că arborele a întrat în stare de vegetație și nu se poate fi efectua toaletarea, bine că Stejarul din parcul Mihai Eminescu în luna Mai sau cel din Luna Iunie nu se afla în stare de vegetație și nici nu a fost dată șansa de toaleta de la o înălțime care să permită posibilitatea unei noi coroane la înălțime mai mică pentru a nu pună în pericol la eventuale averse meteo. Felicitări sunteți nemaipomeniți!

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Ce numai copacii au tăiat fără nici o PERMISIUNE ! Ba și Tramvaie vechi și Trenuri pe toate le-au DEZMEMBRAT fără nici o AUTORIZAȚIE. Treaba îi că la noi în ARAD nu mai sint OAMENII DREPȚI la putere și ESCROCII care au ajuns după Atacul de Stat din 1989 la putere la noi în ARAD. Acuma treaba este cum îi dăm afară că ne aranjează .

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.