vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Premieră în domeniul smartphone. Samsung Galaxy A8s și Huawei Nova 4 au ecrane cu gaură

  de Special Arad | 24 decembrie 2018, 12:43 PM | IT

  0

  În domeniul telefoanelor mobile niciodată nu putem spune că suntem la zi cu ultimele noutăți, cu ultimele tehnologii. Când credem că am văzut aproape tot, apare imediat ceva inedit. Chiar dacă oarecum anticipate, primele smartphone-uri cu ecrane cu gaură și-au făcut apariția pe piață. Samsung, cel mai mare producător din lume de telefoane mobile, nu a putut lipsi de la acest eveniment. Este prima companie ce a lansat un telefon cu un orificiu în ecran.

  Samsung a lansat Galaxy A8s, smartphone-ul cu noul afișaj Infinity-O. Acesta are o gaură în ecranul de afișare, loc folosit pentru amplasarea camerei frontale pentru autoportrete. La aproximativ o săptămână după lansarea gigantului tech și compania chineză Huawei a lansat telefonul Huawei Nova 4, tot cu o gaură în ecran.

  După lansarea noilor ecrane la Samsung Developer Conferince de la San Francisco din luna noiembrie, era de așteptat ca Samsung să aducă în acest an un telefon cu gaură în ecran. În 10 decembrie Samsung a lansat smartphone-ul Galaxy A8s în China. Galaxy A8s are noul ecran Samsung Infinity-O care dispune de un orificiu în ecran pentru camera selfies. Este primul telefon din lume cu o gaură în ecranul de afișare.

  Galaxy A8s nu face parte din gama high-end de la Samsung. Dar are un design frumos, elegant din metal și sticlă, în spiritul tradiției Samsung și specificații mai mult decât onorabile. Procesorul Qualcomm Snapdragon 710 cu 6 sau 8GB de memorie RAM se găsește pe Galaxy A8s și 128GB spațiu de stocare se mai află pe acest smartphone. Trei camere sunt poziționate la spate de 24MP, 5MP și 10MP, identice cu cele aflate pe Samsung Galaxy A7, amplasate pe verticală.

  Noutatea absolută a acestui smartphone este, fără îndoială, ecranul Infinity-O de înaltă rezoluție de 6,4 inch Full HD+ cu un raport de aspect de 19,5: 9. Acesta are un orificiu în ecran, în stânga sus, pentru o cameră frontală de 24MP.

  Samsung Galaxy A8s a fost lansat cu sistemul de operare Android 8.1 Oreo, nu Android 9 Pie. Galaxy A8s are același ADN ca și alte dispozitive premium Samsung mid-range. Nu are mufă pentru căști de 3,5 mm dar există, de asemenea, un senzor de amprentă digitală la spate. Smartphone-ul costă aproximativ 380 de euro și nu știm dacă va ajunge și în România.

  La o săptămână după lansarea lui Samsung Galaxy A8s, pe 17 decembrie compania Huawei a lansat și ea un smartphone cu gaură în ecran. Huawei Nova 4, urmașul lui Nova 3 comercializat și în România, se remarcă prin două noi caracteristici. Un ecran cu gaură în colțul din stânga sus al ecranului și sistemul foto spate compus din trei camere, dintre care una de 48MP, ce mai mare aflată până în prezent pe un smartphone Android.

  Posibil ca această cameră cu mulți megapixeli să o vedem pe mai multe smartphone-uri în perioada următoare. Camera frontală din gaură are 24MP. Huawei Nova 4 are un ecran cu o diagonală de 6,4 inch, procesorul Kirin 970, lansat anul trecut în toamnă și o memorie RAM de 8GB. Nova 4 are sistemul de operare Android 9 PIE, o baterie cu o capacitate de 3.750 mAh și față de Samsung Galaxy A8s, are un jack audio de 3,5 mm.

  Huawei Nova 4 are un preț de de 500 euro. Huawei Nova 3 se vinde în România, deci este posibil să vedem și pe Nova 4 la noi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.