vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Xiaomi, al 4-lea vânzător de smartphone-uri din Franța, tot mai aproape de Apple

  de Special Arad | 17 noiembrie 2019, 8:18 AM | IT | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Canalys)

  Xiaomi s-a lansat oficial mai târziu decât celelalte brand-uri de telefoane mobile. Totuși compania chineză câștigă tot mai multe procente din cota de piață. Astfel producătorul din China a ajuns să fie al 4-lea vânzător de telefoane inteligente din Franța și a anunțat că a trecut de 1 milion de dispozitive vândute în doar 10 luni.

  Xiaomi a fost lansat oficial în Franța anul trecut. Brandul chinez, care a fost distribuit anterior doar site-uri comerciale, a deschis mai multe magazine în Franța și are propriul său site francez de vânzări online. Conform unui studiu de piață realizat de compania Canalys, Xiaomi a reușit în cele din urmă să ajungă în scurt timp una dintre cele mai vândute mărci din Franța.

  Sigur, Xiaomi este încă departe, departe de Samsung care conduce cu autoritate cota de piață din Franța și din lume. În al treilea trimestru al anului 2019, vânzările Samsung au explodat cu un + 25%. Samsung este incontestabil pe primul loc cu 43% din cota de piață în ceea ce privește smartphone-urile comercializate în această perioadă. Telefoane precum Samsung Galaxy A50, Galaxy A40, sau cele din seriile premium precum Galaxy S10, Note 10 sau Galaxy S9 și Galaxy Note 9 sunt cele mai bine vândute. Huawei și Apple au căzut ca vânzări, dar au ocupat locul doi, respectiv al treilea.

  Și Xiaomi, atunci? Producătorul chinez este destul de palid cu doar 8% din dispozitivele vândute, dar ajunge la 1 milion de smartphone-uri în Franța în primele 10 luni din 2019. Astfel, Xiaomi este pe locul 4 în clasamentul vânzătorilor de smartphone-uri din Franța. Este o performanță pentru compania din China în doar un an și jumătate de prezență pe piața franceză, conform site-ului francez PhonAndroid.

  Xiaomi este, fără îndoială, un concurent de luat în seamă în perioada următoare, practică și prețuri foarte mici și are o gamă destul de mare de smartphone-uri în catalogul său. Ne amintim că Mi 9 a fost produs în mai multe versiuni: Mi 9, Mi 9 Lite, Mi 9 Pro, Mi 9T și Mi 9 SE. Acestea ocupă destul de mult teren și oferă consumatorului multe posibilități de alegere. Sigur că nu este la valoare și statutul companiei Samsung dar vine puternic din urmă.

  Pe măsură ce Crăciunul se apropie și odată cu lansarea recentă a lui Xiaomi Mi Note 10 (are camera foto Samsung de 108 MP), este posibil ca Xiaomi să mai crească în cota de piață. Cu toate acestea nu credem că Xiaomi va reușit să detroneze Apple sau Huawei în următoarele luni, chiar dacă se apropie amenințător de ele. Samsung nu intră în discuție, este prea puternic și prea mare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.