miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Nokia, aproape de sfârșit. Se ia în calcul vânzarea sau fuziunea companiei

  de Special Arad | 17 martie 2020, 6:54 PM | IT

  0

  (foto: Nokia)

  Nokia a fost… și parcă ne lovește nostalgia. În octombrie 1998, Nokia a depășit Motorola și a devenit cel mai bine vândut brand de telefoane mobile. Apoi, timp de 14 ani a deținut supremația. În prezent Nokia nu merge deloc bine. Compania și-a pierdut o mare parte din valoare în ultimele luni și nimeni nu se așteaptă la o creștere în viitorul apropiat. Prin urmare, acum se examinează opțiunile strategice, vânzarea sau fuziunea companiei.

  Numele Nokia vine de la un mic animal de pradă cu blana neagră care trăia pe malurile râului Nokianvirta, acest animal poate fi găsit și astăzi pe blazonul orașului Nokia. Tonul „Special” disponibil utilizatorilor de telefoane Nokia, atunci când primesc un SMS, este de fapt codul Morse pentru „SMS”. Începând cu 2018, Nokia este al treilea cel mai mare producător de echipamente de rețea din lume. Ultimul smartphone lansat de compania HDM Global, care a cumpărat drepturile de folosire a numelui Nokia, este Nokia 9 PureView (2019). Acest smartphone este ceva apropiat de Samsung Galaxy S10, dar nu la nivelul smartphone-ului Samsung.

  În prezent sunt luate în calcul diferite opțiuni în management, a informat agenția americană de știri Bloomberg, citând mai multe surse bine informate. Cu toate acestea sursele citate de Bloomberg au dorit să-și păstreze anonimatul, conform site-ului german WinFuture. Este vorba despre vânzarea activelor companiei sau o fuziune completă cu o altă companie. Investițiile, care nu sunt în prezent o prioritate maximă la Nokia, ar putea să fie amânate până când activitatea se va îmbunătăți din nou.

  Nimeni nu poate spune momentan cu certitudine ce se va întâmpla cu această companie. Cel puțin, o creștere nu mai este așteptată pentru acest an. Poate că va funcționa și în anul următor, poate extinderea noii rețele de telefonie mobilă 5G va aduce un nou impuls companiei finlandeze. Dar, se pot aduna mai mulți de „poate”!

  Este posibilă o apropiere/fuziune cu Ericsson? Încă nu se poate spune în ce direcție va merge Nokia. Administrația companiei este în continuare deschisă la sfaturi de la toată lumea. Cu toate acestea, investitorii (HDM Global) au considerat că ceva trebuie să se întâmple: în ultimul an, cota Nokia a pierdut aproape o treime din valoarea sa. Dar, când au început să apară zvonuri despre unele considerente strategice în zonă, a apărut o ușoară tendință ascendentă.

  Fuziunea cu suedezii de la Ericsson, o concurentă a finlandezilor, este considerată probabil cea mai sensibilă opțiune luată în calcul. Cooperarea în diverse domenii ar fi, în cel mai rău caz posibilă. Ce se va întâmpla în final cu Nokia este greu de spus în acest miment. Nostalgia nu mai ține de cald și lupta pentru o cotă de piață în domeniul smartphone-urilor este acerbă. Nu putem speră decât că Nokia va rămâne pe piața telefoanelor mobile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.