marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Porți deschise pe „Neuman”! UTA – FC Argeș, un meci care deschide și porțile spre play-off

  de Lucian Dănilă | 27 noiembrie 2021, 1:18 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Orice întâlnire între UTA și FC Argeș deschide cutiile cu amintiri ale celor două cluburi cu o istorie foarte bogată în fotbalul românesc. UTA vine cu cele șase titluri și două cupe, iar FC Argeș vine cu cele două titluri din anii 70 și amintirea imensului Nicolae Dobrin.

  Astăzi, însă, pe teren nu sunt nici Petschovsky, nici Bonyhadi, Domide sau Broșovsky, la fel cum nu sunt nici Dobrin, Radu II, Doru Nicolae sau, de ce nu?, Adrian Mutu. Vor fi cei care îmbracă în aceste zile tricourile celor două cluburi și au datoria de a lupta și pentru istoria care s-a scris în cele două orașe.

  Totodată, amintirile recente ale acestui duel sunt și ele cu diferite gusturi. Rămâne în prim plan acel meci din vara trecută în care ambele echipe s-au bucurat la finalul partidei de promovarea în prima ligă. Nu putem uita cele două înfrângeri, mai ales pe cea de la Arad din luna februarie, meci în care UTA a deschis scorul în minutul 85, dar avea să piardă incredibil cu 2-1. A urmat acel 1-4 de la Pitești, după care, în toamnă, călcâiul lui Dangubic a făcut diferența în victoria Bătrânei Doamne cu 1-0.

  Este foarte clar că va fi un meci echilibrat, un meci între două echipe cam de același calibru, un meci între două formații aflate la distanță de doar un punct în clasament, un meci în care se întâlnesc două echipe care au ambiții de play-off. Oricare echipă câștigă meciul din această seară ia o opțiune serioasă pentru a deschide ușile spre play-off.

  Și pentru că vorbim despre uși, să spunem că din această seară se redeschid porțile arenei „Francisc Neuman”. Aproximativ 3.500 de suporteri vor vedea de pe arenă meciul dintre UTA și FC Argeș, un aspect care ar putea constitui plusul de care au nevoie arădenii pentru a menține toate punctele aici, la Arad.

  „La Arad vine FC Argeș, la o săptămână după un rezultat foarte bun pentru ea. A reușit să învingă Universitatea Craiova, o echipă cu pretenții la campionat. Bineînțeles, după un meci cu o desfășurare aparte, după ce Craiova a rămas în inferioritate numerică destul de repede. Practic, acel moment a reprezentat momentul de cotitură în care s-a schimbat total jocul. Prin urmare, nu trebuie neapărat să ne raportăm la acel meci, căci antrenorii celor de la Pitești au făcut schimbări rapide după ce a intervenit acest dezechilibru numeric. Au schimbat un pic și modulul, au presat un pic ofensiv, Latovlevici din mijlocaș a trecut fundaș, au fost mișcări determinate de eliminarea lui Crețu. Ne-am luat toate informațiile despre adversar, suntem cu temele făcute, jucătorii știu tot ce trebuie să știe despre adversarii direcți, despre echipa adversă. E clar că vin cu moral, cu încredere, dar eu sunt foarte optimist și foarte încrezător în ceea ce putem să facem la acest meci. Sunt convins că putem să jucăm foarte bine, asta însemnând să știm să jucăm și la rezultat. În această perioadă, cred că este foarte important să fim eficienți sau să reușim să concretizăm măcar una din ocaziile pe care sunt convins că ni le vom crea. Iar în final să ne asigurăm victoria. În meciul cu Craiova, FC Argeș și-a arătat anumite vulnerabilități, chiar dacă este o echipă care insistă foarte mult pe organizarea defensivă, pe care o face foarte bine toată echipa”, spune Gyuszi Balint, antrenorul echipei UTA.

  FC Argeș s-a întărit destul de mult după meciul pe care UTA l-a câștigat în tur la Pitești. Acest lucru îl știe și Gyuszi Balint care spune: „Este clar că toți jucătorii nou veniți pe parcurs au adus un plus de valoare și de experiență pentru că sunt jucători cu experiență competițională, cu toate că unii dintre ei nu cunosc prima ligă din România. Dar, dacă ne gândim la Latovlevici sau chiar la Fatai, jucători care au evoluat foarte mult în România și la un nivel foarte bun, cu rezultate foarte bune, e clar că FC Argeș a ridicat nivelul din toate punctele de vedere. Chiar dacă FC Argeș a început mai rău din punct de vedere al rezultatelor, pe măsură ce au trecut etapele au reușit să-și îmbunătățească nivelul de joc, au reușit să-și eficientizeze parcursul cu puncte importante și automat și-au îmbunătățit substanțial și poziția din clasament. Acesta este semnalul continuității, faptul că merg pe o strategie destul de coerentă, fac pași înainte și ei, la fel ca și noi. Să nu uităm că am promovat împreună și situațiile sunt, cumva, similare. În comparație cu meciul tur și noi am crescut în exprimare, în omogenitate și, cred eu, și în încredere. Chiar am avut o discuție cu antrenorii secunzi bazată pe graficul punctelor pe care le-am făcut până în acest moment. Cu excepția primei etape, când am terminat acea etapă pe locul 10, noi am fost mereu în prima jumătate a clasamentului, iar cred că acest lucru este un aspect pozitiv. Trebuie să rămânem focusați pe aspectele pozitive, bineînțeles că trebuie să ne luptăm în fiecare etapă pentru a ne menține acest traseu. Va trebui să ne luptăm pentru fiecare minge. Din ce am înțeles, va ploua și trebuie să fim pregătiți inclusiv pentru un meci de luptă, un meci în care să ne asumăm fiecare duel din fiecare zonă a terenului”.

  „Jucăm împotriva unei echipe care stă bine în clasament, este peste noi. Au un lot foarte bun, în tur am pierdut la Pitești și vrem să ne luăm revanșa. UTA are două rezultate de egalitate în ultimele etape, la Mioveni și Farul. Au jucători buni, se apără foarte bine, nu au primit gol, dar nici nu au marcat. Îi cunoaștem, este o echipă bună a campionatului, au stabilitate și la nivelul băncii tehnice unde domnul Balint face o treabă foarte bună. A promovat echipa, a menținut-o în Liga 1 și acum e în zona play-off. Ne așteaptă un meci greu, dar băieții sunt pregătiți. Ne-am antrenat bine, venim după primul meci din retur în care am câștigat cu Universitatea Craiova, o echipă foarte bună”, spune Andrei Prepeliță, antrenor la FC Argeș împreună cu Mihai Ianovschi.

  Meciul începe la ora 17.30 și va fi televizat.

  Formații probabile:

  UTA: Balauru – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink, Miculescu – Dangubic.

  FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, J. Miguel, Mușat – Meza Colli, Raynov – Isfan, I. Șerban, Latovlevici – Fatai.

  Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Andrei Constantinescu (Bucureşti) și Ferencz Tunyogi Ferencz (Zalău). Rezervă: George Găman (Craiova)

  Observatori FRF: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe), Iulius Nemțeanu (Ghermănești – Ilfov).

  clas 22 5

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.