luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Ce nume i-ați da acum, când e aproape „țuț”, Pieței Catedralei?

  de E. Nola | 13 aprilie 2024, 9:04 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  25

  Întrerupem seria polelor politice, având în vedere un eveniment care ne-a luat prin surprindere. Sau mai corect spus: am fost surprinși de lipsa de surpriză.

  E vorba de Piața Catedralei sau Piața Mare, așa cum știa arădeanul până nu demult. E aproape gata! Chiar dacă nu știm cu precizie ce este gata. La început era vorba de o parcare subterană, s-a vorbit pe urmă de ceva frumos și nemaipomenit. Nimic din toate astea. Piața Mare a fost ascunsă într-o hală unde nu merge nimeni, nici măcar vânzătorii, în locul ei răsărind, așa cum am văzut în articolul Adrianei Barbu din Special, ceva ce nu este nici așa, nici altfel. Ceva între ceva, o chestie așa care arată bine dacă nu ai pretenții deosebite.

  Dacă îți imaginezi că te afli întru-un orășel fără istorie și amintiri, ceva acolo care dă bine până nu încep dalele să se miște și să se schimbe între ele.

  Așa încât, având toate acestea și încă multe altele în vedere, ne-am adus aminte de promisiunea primarului Falcă de a pune o statuie a regelui Mihai în noua piață – loc este destul, ar putea pune chiar și o hală modernă, așa ca în orașele mai la vest -, ceea ce, normal, zicem noi, înseamnă că, în ritmul acesta, se va schimba și numele pieței.

  Ce Piață Mare, ce Piața Catedralei – în fond catedrala cea nouă e în piața Podgoria -, așa încât, ca de atâtea ori, stimații noștri mult mai piețari decât ai lor, vă cerem să ne spuneți ce nume ar sta bine pieței celei noi și viitorului ei.
  Noi venim doar cu câteva propuneri, așteptăm și altele în comentarii.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Ce nume i-ați da acum, când e aproape „țuț”, Pieței Catedralei?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. O statuie care să reprezinte Revoluția în Arad (indiferent de forma aleasă) ar trebui să fie o omagiere autentică a eroismului și spiritului de luptă al oamenilor care au contribuit la schimbările istorice din acea perioadă. Este important ca lucrarea să transmită mesajul de libertate și democrație și să servească ca o sursă de inspirație și reflecție pentru generațiile viitoare .

   --5 voturi
   +1
   -1
  2. @ Una
   Poate „revoluția prețurilor”, că altă legatură dintre (fosta) Piață a Catedralei și Revoluția, nu văd !
   .
   Iar, la „minunățiile” de statui pe care le produc protejații administrațiilor arădene (falusuri de piatră, tablă ruginită tăiată, grupuri caricaturale de bronz și imitații penibile ale Arcului de Triumf, etc.), sincer, nu cred că simt nevoia de altele la fel de penibile, care să aibă ca unic scop „umflarea” buxunarelor unora !
   .
   PS: singurele statui care „mai spală” obrazul administrației și a arădenilor, sunt cele de pe Malul Mureșului, de lângă Tribunal și Perla și din Parcul Bujor Buda.

   +12 voturi
   +1
   -1
  3. Cacaturi pe banda rulanta, cam asta este nivelul ”special” al vostru. Cat timp aveti jurnalisti de tipul lui senilul Notaros, si militialul local Marginean, cum dracu sa livrati altceva decat cacaturi? Nu aprobabati comentul ca nu da bine, e pentru voi comentul nu pentru ”libertatea de exprimare si opinie”

   --21 voturi
   +1
   -1
   • Notaros, cel care vă scrie, e atât de senil încât a uitat că i-ați interzis să vă aprobe comentul. Nemaivorbind că Mărgineanu stătea cu bastonul lângă el să aprobe comentul. Restul, adică produsul identificat de DVS, vă lăsăm să vă bucurați de el în week-end…Nu de alta, dar se pare, că vă hrăniți de regulă cu acest produs…Poftă mare!

    +10 voturi
    +1
    -1
  4. @Ionut
   Mulți stați cu mujdeiul la fund că pică clanul Falcă de asta vezi doamne se găsesc unii frustrați să comenteze ca vezi doamne articolele sunt nustiu cum,le este frică ca se vor trezi arădenii din adormire și pierd alegerile.
   Municipiul e ca și pierdut de Bibart semnul de întrebare rămâne la CJ dacă va fi prezenta foarte mare în municipiu se va răsturna votul din județ.

   +13 voturi
   +1
   -1
  5. @Notaros
   Nu cred ca eu v-am comentat vreodata intr-un limbaj vulgar! Drept pentru care, daca ma considerati la acelasi nivel, am sa o iau ca pe o injuratura. Ceea ce nu ma mira. In plus, tot la capitolul vulgaritati ”intelectuale” pun si remarca aceea cu ”nu a Creierului”. Deh, ca tot scriati despre… cultura! Pacat! Chiar daca nu suntem de aceeasi parte, macar nu ne-am injurat reciproc. Dvs ati inceput. Eu n-am sa cad in plasa asta. Nu de alta, dar parintii m-au educat altfel. Ma rog, am sa va spun doar ca va ridicati(?) la nivelul unui adevarat… profesor. Si nu, nu obisnuiesc sa scriu sub alte pseudonime. Raman acelasi Greiere care va sta pe… creiere (ca sa raman in nota umorului facil pe care il propuneti). Apropo, dincolo de preocuparea ”care cu cine e”, cand aveti de gand sa scrieti un articol despre libertatea opiniei? Daca puteti sa aveti o minima obiectivitate. Ca altfel, s-ar putea sa-i negati si pe cei de la Times new roman. Care macar ”dau cu bata” si-n stanga, si-n dreapta. Nu ca dvs, doar intr-o directie. Care e de multe ori… in balta!

   +1 voturi
   +1
   -1
  6. Unii chiar cred că acești politicieni de carton au ceva in tărtăcuță.
   Acești incompetenți racolați cu arcanul, care e cel mai prost ala sa fie in funcție.
   Rezultatul, se vede in Arad în acest moment.
   Un sat cu titulatura de municipiu.
   Ce e mai grav ca dupa ce nu au facut nimic bun , cheltuind sume uriașe, mai au și tupeul sa apară prin afișe electorale sub sloganul”noi construim”
   Așa că dacă voteaza greierul sau Ionuț , ajungem
   un fel de cătun cu autostrada langa noi.
   Poate și ei au fost racolați cu arcanul .
   Doamne ajuta!!!

   +6 voturi
   +1
   -1
  7. Aradul este Piață de Desfacere noi nu mai producem nimic deoarece sintem conduși de OLTENI și MOLDOVENI care au ajuns la noi în timpul KOMUNISMULUI cînd NICOLAE CEAUȘESCU a vrut să facă schimb de populație .Și atunci de la ce să ne mai asteptam dacă lor nu le place munca și decît să muncească mai bine își distruge fabricile ca să nu aibă de lucru ca la ei in Moldova respectiv Oltenia

   +2 voturi
   +1
   -1
  8. Bai (cenzurat de redacție) si (cenzurat de redacție) de la Primaria Arad si Tehnodomus , cand dracul deschideti circulatia intre str Paroseni si str.Emanuel Gojdu ? Papagalul cu palarie, vicele Faur, care-si cumpara stocul de Jack Daniell:s de la Penny din Alfa cand ia masuri de fluenta a circulatiei rutiere in piata pe care a distrus-o si acum o pastoreste cu meseriasi din Nepal, Pakistan si Bangladesh ?

   +6 voturi
   +1
   -1
  9. Va fi piața boschetarilor parcă văd. Porumbei și boschetari. Deja s-au găsit și hrănitori, care să le dea porumbeilor grăunțe. Ăștia nu primesc amendă??? Nu-i vede nimeni??? Păi nici n-o să-i vadă.
   Și la ce să îi mai dăm atâtea nume?
   Parcul Catedralei nu-i suficient?!
   Oricum eu o să-i spun cum vreau!!

   +1 voturi
   +1
   -1
  10. scoateti tiganii din locuintele sociale din centru si poate asa vom avea si noi o zona frumoasa.
   cat despre cei care inca plang dupa infectia aia de piata agroalimentara si bodegile de pe langa … in viitorul apropiat oricum nu va veti califica intelectual pentru drept de vot

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.