miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Ce credeți despre evenimentele declanșate de moartea lui George Floyd?

  de E. Nola | 13 iunie 2020, 1:09 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  3

  A început ca o scenă tipică de film american atât de gustat de publicul din toată lumea.

  Polițistul, un tip masiv cu o căutătură care nu prevestea nimic bun, neutralizează răufăcătorul. Cel care este un bărbat de culoare în floarea vârstei, și mai masiv, chiar impunător, cu toate acestea neajutorat în fața hotărârii nestrămutate a polițistului, apărător al ordinii.

  De fapt, scena este chiar soft dacă ne gândim la polițiștii jucați de Bruce Willis sau Mel Gibson. Acolo într-o fracțiune de secundă mor mai mulți ca în Vietnam într-o zi și nimeni nu le are treabă.

  De data asta însă, filmul a coborât de pe ecrane, transformându-se într-o realitate cruntă și amenințătoare, declanșând reacții de toate felurile între spectatorii îngroziți și nemaiștiind în carantină cum să stingă televizorul sau laptopul. Asta ca să nu mai vorbim de telefoanele deștepte. Unele mai deștepte decât posesorul.

  În speranța veșnică după care cititorii noștri nu sunt spectatori obișnuiți, fiind mult mai altfel decât spectatorii lor, am avut curajul să punem această întrebare centrală a zilelor noastre.

  Așteptăm cu înfrigurare răspunsurile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Ce credeți despre evenimentele declanșate de moartea lui George Floyd?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Se duce naibii lumea… 🙁

   „În ziua în care cea mai mare putere a lumii își lua „rămas bun” de la unul dintre cei mai „buni” fii ai săi, în acea zi America a arătat că a cam ajuns la finalul jocului.

   Sicriu de aur, sute de mii de americani în lacrimi, mii de idioți căzuți în genunchi, cerându-și iertare de la populația de culoare, pupându-le pantofii, toată această mascaradă grotescă a devenit simbolul marii Americi 😳

   Imaginea cu primarul Mineapolisului, agățat de sicriu, ca să nu se prăbușească de durere, vărsând lacrimi de crocodil, este cireașa de pe tort. Așa ceva????

   Soția eroului național, cea care nu își mai văzuse soțul de 6 ani, după ce o părăsise lăsând-o singură cu o fiică de trei luni, țipă de când a murit eroul, că a rămas fără pâine, deși timp de 6 ani nu a primit nicio fârâmitură de pâine de la soțul care o lăsase cu ochii în soare. Și uite cum americanii, rușinați și complexați de sindromul „omului alb” s -au mobilizat și au făcut donații de 20.000.000 de dolari pentru sărmana văduvă a eroului național. Ce, nu este tare???😂

   Și mai este:

   Universitatea Massachusetts a înființat o bursă George Floyd 😳. Nimic nu este prea mult pentru eroul de culoare, nu?

   Urmează premiul Nobel pentru pace, acordat post mortem. Ce tare ar fi, nu credeți?

   Marele Floyd, marele erou, arestat pentru jaf armat, trafic și consum de droguri (ultimul act de eroism fiind când a pus cuțitul la burta unei femei însărcinate, cerandu-i bani), iar după ce și-a turnat complicii a primit o pedeapsă redusă.

   Un adevărat erou pentru care America stă în genunchi…

   Și în numele lui, jafurile, violențele cresc în orașe ca New York, Los Angeles: unele surse spun că 89 de polițiști ar fi fost omorâți, o fată de 17 ar fi fost violată, sute de polițiști în mașinile de poliție incendiați, străzi în flăcări, magazine distruse, parcuri… până și lebede omorâte, sărăcele victime colaterale ale unui război al oamenilor.

   Jon Biden, candidatul democrat la Președinția marii puteri mondiale, USA, cu o formă gravă de demență senilă, a căzut și el în genunchi în fața coșciugului aurit, cerându-și, în lacrimi, iertare de la eroul de culoare.

   SUPERB! Mai este ceva de comentat? Nu.

   Aaaaa, ba da:

   Pe aripile vântului, interzis. Minunat! Ce poate fi mai minunat decât minunata viață, cu minunatele ei surprize pe care le trăim în aceste minunate vremuri???

   WTF? cum zice americanul ✌”

   Amalia Elena

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. Was America ever great ? cu asta si a a incheiat ramasul bun o nepoata a lui George Floyd .Si ce dreptate are !Noi ne limitam poate la acest caz , dar sub Trump rasistii is i arata fatza scirboasa in toate aspectele vietii ….Ce inseamna pentru Trump si adeptii sai – A great America ? A trai pe seama alorlalti , a risipi resursele naturale, a declansa razboaie in toata lumea …

   --3 voturi
   +1
   -1
  3. Din pacate exista rasism.Asa cum nu se poate nega nici sovinismul din unele tari europene(inclusiv din Romania).Ar fi timpul sa se clarifice de catre istorici,antropologi si alti initiati in stiinte sociale,cum au evoluat aceste probleme.Si desigur,sa se puna frana folosirii in scopuri politice.Doar printr-o informare clara de catre specialisti nealiniati vreunui curent partizan se pot observa detaliile.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.