vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Polițistul care l-a omorât pe George Floyd, condamnat la 22 de ani de închisoare

  de Special Arad | 26 iunie 2021, 9:59 AM | Internaţional

  0

  Derek Chauvin a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea lui George Floyd, relatează BBC, citat de Digi24.

  Fostul polițist s-a aflat în închisoare în izolare de la momentul în care a fost găsit vinovat de crimă, pentru uciderea lui George Floyd.

  Chauvin este închis într-o închisoare de maximă siguranță la Oak Heights, în apropiere de Minneapolis. În această închisoare sunt închiși unii dintre cei mai periculoși criminali.

  Înainte de anunțarea sentinței, judecătorul a descris motivele pentru care a decis să dea o pedeapsă de 270 de luni, puțin peste 22 de ani de închisoare pentru ucigașul lui George Floyd.

  El a vorbit despre abuzul de putere comis de Chauvin și de cruzimea pe care acesta a arătat-o față de victima sa, pe care le-a calificat drept „factori agravanți”.

  Judecătorul Peter Cahill urmează să facă public memorandum-ul de 22 de pagini în care este descrisă pe largă motivația pentru sentința dată.

  Moartea bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani a generat protestele Black Lives Matter în întreaga țară și în lume, după ce o filmare inițială apărută în spațiul public arăta că George Floyd era încătușat, la pământ, strigând „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza ținându-și genunchiul pe gâtul lui.

  O filmare apărută ulterior arată că trei polițiști, nu unul, stăteau cu genunchii pe George Floyd, bărbatul afro-american pe care îl trântiseră la pământ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.