vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Peste 26.000 de persoane au tranzitat granița cu Ungaria în ultimele 24 de ore

  de Special Arad | 19 mai 2021, 10:32 AM | Regional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Comunicat. În data 18 mai, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au fectuat formalitățile de control aproximativ 66.400 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 30.900 mijloace de transport (dintre care 15.400 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 29.800 persoane cu 13.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 36.600 persoane cu 17.200 mijloace de transport.

  Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 26.900 de persoane şi 15.400 de mijloace de transport (8.000 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 16.600 de persoane cu 9.600 mijloace de transport.

  Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

  Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa politiadefrontiera.ro/traficonline.

  În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  -52 fapte ilegale (43 infracţiuni şi 9 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  -au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 116.000 lei;
  -valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 5.700 lei.
  -nu s-a permis intrarea în ţară a 43 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 9 cetăţeni români din diferite motive legale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.