News AlertAruncă la gunoi aceste tipuri de înghețată! Carrefour retrage mai multe loturi din cauza unui ingredient cancerigen

  de Special Arad | 1 August 2021, 4:55 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Mai multe loturi de îngheţată au fost retrase de la vânzare în magazinele Carrefour, din cauza conţinutului de oxid de etilenă, potrivit news.ro.

  „Vă informăm că urmare a notificarii primite din partea producatorului Froneri Franța, CARREFOUR ROMANIA SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolelor menționate mai jos. Motivul rechemarii: prezență oxid de etilenă în aditivul utilizat în fabricarea produselor – gumă de carruba”, indică anunţul postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

  Lista produselor cu probleme:

  Produsele menţionate au fost livrate la nivel național, în toate magazinele din reţeaua Carrefour.

  Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

  În urmă cu două zile, ANSVSA a transmis că lanțul de supermarketuri Cora a scos de la vânzare mai multe sortimente de înghețată marcă proprie, tot din cauza conținutului ridicat de oxid de etilenă.

  Un anunț similar a fost făcut și de lanțul de retail Auchan, care a dispus retragerea unor loturi de înghețată Milka, care de asemenea conține oxid de etilenă.

  În ultimele două săptămâni, au fost retrase de pe piață și loturi de înghețate Bounty, Snickers și Twix.

  Lista înghețatei Milka care conține oxid de etilenă:

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.