miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Focare de pestă porcină la Secusigiu și Satu Mare, din județul Arad. Zeci de animale vor fi sacrificate

  de Raluca Medeleanu | 24 februarie 2021, 2:32 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Pesta porcină este din nou prezentă pe raza județului Arad, de această dată DSVSA Arad depistând două focare, unul în localitatea Satu Mare, iar celălalt în Secusigiu. Zeci de animale vor fi, din această cauză, sacrificate.

  Din informațiile pe care le-am obținut de la Marcel Roșu, șef serviciu de la Direcția Sanitară, Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arad, în urmă cu câteva zile a fost depistat un focar în localitatea Satu Mare, după care acum la Secusigiu – în fapt fiind vorba despre animale provenite din focarul din Satu Mare care au fost vândute în 7 gospodării din Secusigiu.

  Vorbim, așadar, de aproximativ 40 de animale care sunt infectate cu pesta porcina. Marcel Roșu ne-a explicat că, potrivit procedurii, se vor ucide toate animalele din aceste focare, nu doar cele depistate cu pesta porcină, întrucât se consideră suspecte toate cele care au intrat în contact cu ele infectate și nu se ia în vedere testarea celorlalte întrucât există riscul ca rezultatul să fie fals negativ și astfel s-ar putea extinde epidemia mai departe.

  „Tocmai de aceea îndemnăm oamenii să nu cumpere și să nu vândă animale fără documente!”, ne-a spus acesta.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.