sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ce trebuie să știi despre personajul Ahsoka înainte să apară noul serial Disney+

  de Tomck@t | 20 august 2023, 2:00 PM | Pop Culture

  0

  (foto: Lucasfilm)

  Peste câteva zile, apare un nou serial în franciza Star Wars, „Ahsoka”, dar cei care au aflat de acest personaj abia de curând, din sezonul doi al serialului „The Mandalorian”, trebuie să știe că povestea fostului Jedi este mult mai importantă în saga Star Wars decât pare la prima vedere. Este personajul care a „jonglat” în jurul întregii filmografii Star Wars de până acum, fără să apară în vreun film și fără să altereze povestea originală, ci din contră, dându-i o complexitate și mai mare.

  Pentru cei care vor să afle cine e Ahsoka Tano, varianta cea mai bună ar fi să parcurgă toate cele șapte sezoane ale serialului „Star Wars: The Clone Wars” și cele patru sezoane ale serialului „Star Wars: Rebels”, disponibile pe Disney+. Timpul fiind însă scurt până la apariția noului serial, mai jos găsiți câteva video-uri care scurtează povestea personajului.

  Dar mai întâi, contextul:

  În anul 2008, când George Lucas și prodigiosul său padawan Dave Filoni, proaspăt cooptat în echipa Lucasfilm, au lansat filmul de animație „Star Wars: The Clone Wars”, fanii nu au fost întocmai încântați. Pe lângă tehnica de animație precară, cu mișcări de marionete, lumea s-a întrebat de ce era nevoie de introducerea unui personaj feminin nou, destul de enervant la început.

  Apariția ei a complicat puțin și povestea filmelor Star Wars, deoarece nu era nici urmă de un padawan al viitorului Darth Vader, Anakin Skywalker, în filmul „Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith” (cronologic fiind după Războiul Clonelor), film care apăruse cu câțiva ani în urmă, în 2005.

  A urmat însă serialul de animație „Clone Wars”, tehnica de animație s-a îmbunătățit sezon după sezon, iar Ahsoka a devenit unul dintre cele mai îndrăgite personaje din întreaga saga Star Wars.

  Dave Filoni, creatorul personajului, s-a aflat după câțiva ani în fața unei dileme. Povestea se îndrepta cu pași repezi spre sfârșitul Războiului Clonelor, adică spre evenimentele din filmul „Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith”, iar Ahsoka Tano trebuia să fie scoasă cumva din ecuație. Nu doar continuitatea poveștii acelui film era în joc, ci și a următoarelor filme din franciză în ordine cronologică și anume trilogia originală, cu Luke Skywalker, din care, de asemenea, Ahsoka lipsește cu desăvârșire.

  A fost „omorâtă”, între timp, de două ori… dar reînviată tot de atâtea ori, pentru că Dave Filoni văzuse un potențial imens și încă neexploatat în întregime în personaj. Scenaristul și regizorul Filoni a rămas în echipa Lucasfilm și după ce George Lucas a vândut franciza companiei Walt Disney și a fost chiar promovat de la departamentul de animație la departamentul serialelor artistice, începând cu producția Disney+ „The Mandalorian”, serial în care Ahsoka a apărut pentru prima oară după 12 ani în „live action”, jucată de actrița Rosario Dawson.

  Ahsoka - The Mandalorian

  Ahsoka a mai apărut, între timp, și în serialele de animație „Star Wars: Rebels”, „Star Wars: Forces of Destiny”, „Star Wars: Tales of the Jedi” și în serialul Disney+ „The Book of Boba Fett”, jucând un rol crucial, de cele mai multe ori, în construcția poveștii.

  Serialul dedicat personajului a fost un pas firesc, așteptat de ani de zile de fanii Star Wars.

  Serialul „Ahsoka”, care va debuta cu două episoade pe platforma Disney+ în 23 august, este o continuare directă a serialului de animație „Star Wars: Rebels”, fiind incluse în poveste și personajele Hera Syndulla, Sabine Wren, Ezra Bridger și antagonistul Grand Admiral Thrawn.

  Finalul serialului „Star Wars: Rebels” s-a intercalat cu povestea filmului „Star Wars: Episode IV – A New Hope” (1977) și fanii știu deja de ce personajele din acest serial nu apar în trilogia originală. Nu se știe, însă, ce s-a întâmplat cu ele după.

  Singurele indicii de până acum au fost date în serialele „The Mandalorian” și „The Book of Boba Fett”, în care a apărut Ahsoka, despre care am aflat că este în continuare (la aproape zece ani, în cronologia poveștii, după evenimentele din „Rebels”) în căutarea celor doi dispăruți, Ezra Bridger și Grand Admiral Thrawn.

  Iată o scurtă recapitulare cu cele mai importante momente care o includ pe Ahsoka Tano:

  SPOILER ALERT, evident.

  Ahsoka devine padawanul lui Anakin Skywalker:

  („Star Wars: The Clone Wars” – film)

  Ahsoka părăsește ordinul Jedi:

  (serialul „The Clone Wars” – sezonul 5, episodul 20)

  Ahsoka luptă cu Maul:

  (serialul „The Clone Wars” – sezonul 7, episodul 10; povestea se întâmplă în paralel cu evenimentele din filmul „Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith”)

  Ahsoka în timpului Ordinului 66:

  (serialul „The Clone Wars” – sezonul 7, episodul 12; de asemenea, povestea se întâmplă în paralel cu evenimentele din filmul „Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith”)

  Ahsoka află că fostul ei mentor, Anakin Skywalker, a devenit Darth Vader:

  (serialul „Star Wars: Rebels” – sezonul 2, episodul 2)

  Luptă între Ahsoka și Darth Vader:

  (serialul „Star Wars: Rebels” – sezonul 2, episodul 22)

  Desigur, există pe YouTube recapitulări cu toate momentele importante și întreaga poveste (de până acum) a personajului Ahsoka Tano. Dintre toate, cea de mai jos este cea mai reușită:

  MEGA-SPOILER ALERT

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.